Nieuws / Overzicht

Landelijk cliënttevredenheidsonderzoek ADL-cluster locaties

21 augustus 2017 in "Algemeen nieuws" - door Octave

Wij vinden het belangrijk om te luisteren naar onze cliënten. Daar leren we van, waardoor we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Ons doel is optimaal aan te sluiten op de wensen van onze cliënten. Daarom hebben we ook dit jaar - in samenwerking met Stichting Fokus - mee gedaan aan een uitgebreid cliënttevredenheidsonderzoek. Het onderzoek is uitgevoerd door van Loveren & Partners’, een onafhankelijk onderzoeksbureau.

Een van de belangrijkste vragen uit het onderzoek luidt ‘Wat vindt u van de ADL-assistentie die u van Nieuw Amstelrade krijgt?’ En wat blijkt? We scoren maar liefst een 7,9! Dat is fors hoger dan het landelijke gemiddelde van 7,2.

Lees verder

Wil je lid worden van onze cliëntenraad?

11 augustus 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Hoe kan je als organisatie je cliënten mee laten beslissen? Wij doen dat via onze cliëntenraad. De raad denkt mee over de richting die de organisatie op gaat. Ben je cliënt van ons en lijkt het je leuk om lid te worden van onze cliëntenraad? Neem dan vooral contact op met Petra Reedijk, preedijk@nieuwamstelrade.nl

De cliëntenraad bestaat uit vertegenwoordigers van de woonlocaties en de activiteitencentra. Zij spreken elke 6 weken met de manager en hebben advies- en inspraakrecht.

Lees verder

In het water ben je vrij

02 augustus 2017 in "Wat ga jij doen?" - door Susan Keunen

Er zijn deelnemers bij voor wie het haast een wonder lijkt. In plaats van stil te zitten in een rolstoel, bewegen ze vrij, bijna zwevend, in het warme water. Een geluksbepalend uitje, vindt ook begeleidster Marjolein van Mourik.

Met een flinke club professionals, vrijwilligers en stagiairs reizen in totaal achttien cliënten van Nieuw Amstelrade vanuit diverse locaties naar het Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord. Hier treffen zij een andere groep volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel, bij elkaar gebracht door de Edwin van de Sar Foundation. Samenwerking met deze stichting maakt het mogelijk de zwemfaciliteit van het Friendship Sports – doelgroepenbad en sportbad – elke week af te huren.

Lees verder

Vacature: Ergotherapeut

04 juli 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Als ergotherapeut ben je verantwoordelijk voor het opstellen, invullen en uitvoeren van het ergotherapeutisch behandelplan. Je onderzoekt, behandelt en geeft advies/informatie over aanpassingen, hulpmiddelen en voorzieningen. Je werkt in nauw overleg met andere disciplines. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de visie van Nieuw Amstelrade, waarbij de cliënt meer eigen regie heeft.


Deze vacature betreft een waarneming voor de periode juni 2017 t/m februari 2018 op verschillende locaties van Nieuw Amstelrade; de uren variëren, met een minimum van 24 uur  en een maximum van 36 uur in de periode november t/m februari.

Lees verder

Nieuwe voorstelling De Theaterwerkplaats

19 juni 2017 in "Algemeen nieuws" - door

De Theaterwerkplaats heeft recent een nieuwe voorstelling gegeven voor het ROC West en Noord.

De voorstelling kwam voort uit het project Kopdrift en Hartscheur (september 2016) De voorstelling is ingekocht door het ROC Amsterdam en is gewaardeerd vanwege het inclusieve karakter!

Na de voorstelling hebben ze een nagesprek verzorgd. Voor leerlingen, docenten, spelers en medewerkers een prachtige leerzame ervaring!

Hier zijn ook foto's van gemaakt, deze zijn te downloaden via de volgende link.

'http://download.peterstigter.com/ROC_TPS.zip'

 

Lees verder

Femke Halsema op bezoek

15 juni 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Femke Halsema heeft een bezoek gebracht aan onze locatie Albatros. Femke is de voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Dit is de brancheorganisatie voor aanbieders van zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking.

Verschillende cliënten en medewerkers hebben met haar gesproken. Over werken in de zorg, de dagbesteding, de woonlocaties, de paramedische dienstverlening en het zorgbeleid in het algemeen. We zijn er groot voorstander van om leven met niet-aangeboren hersenletsel of een andere beperking meer bekend te maken onder beleidsmakers, zorginstanties en het publiek. Daarom zijn we erg verheugd over het bezoek van Femke. Bekijk onze Twitter- en Facebookpagina voor een aantal mooie foto’s.

Lees verder

Dagbesteding op maat

15 juni 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Wat heb jij vandaag gedaan? Waar ga jij morgen naartoe? Vragen die mensen elkaar geregeld stellen. Wat mooi is het dan, dat de deelnemers aan de dagbesteding, met uiteenlopende antwoorden komen.  

Iedereen heeft immers een eigen DNA en verschillende interesses, mogelijkheden en talenten. We leren je graag kennen en staan open voor jouw wensen. We werken in en vanuit 3 activiteitencentra, met een team van 18 activiteitenbegeleiders en vele vrijwilligers.  

Je kunt kiezen uit een palet aan activiteiten gebaseerd op 4 pijlers. Dus stel jouw weekprogramma samen en we gaan aan de slag.

Lees verder

Cliënttevredenheidsonderzoek Park de Meer & Daguerre

10 april 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Nieuw Amstelrade wil de kwaliteit van de dienstverlening aan cliënten continu verbeteren. En wie kunnen we daar beter voor benaderen dan onze cliënten zelf? Daarom laten we binnenkort een cliënttevredenheidsonderzoek uitvoeren naar de dienstverlening op de ADL-clusterlocaties Park De Meer en Daguerre. Alle ADL-clusterlocaties van Nederland nemen deel aan het onderzoek.

Aan de hand van de vragenlijst stellen we aandachtspunten en verbeterpunten vast waarmee we de komende jaren aan de slag gaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Het bureau zorgt er voor dat alle gegevens anoniem en strikt vertrouwelijk worden behandeld. In de week van 17 april 2017 ontvangen onze cliënten een schriftelijke vragenlijst. We roepen al onze cliënten van locaties Park de Meer en Daguerre op om de vragenlijst in te vullen.

Lees verder