Nieuws / Overzicht

Cliënttevredenheidsonderzoek Park de Meer & Daguerre

10 april 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Nieuw Amstelrade wil de kwaliteit van de dienstverlening aan cliënten continu verbeteren. En wie kunnen we daar beter voor benaderen dan onze cliënten zelf? Daarom laten we binnenkort een cliënttevredenheidsonderzoek uitvoeren naar de dienstverlening op de ADL-clusterlocaties Park De Meer en Daguerre. Alle ADL-clusterlocaties van Nederland nemen deel aan het onderzoek.

Aan de hand van de vragenlijst stellen we aandachtspunten en verbeterpunten vast waarmee we de komende jaren aan de slag gaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Het bureau zorgt er voor dat alle gegevens anoniem en strikt vertrouwelijk worden behandeld. In de week van 17 april 2017 ontvangen onze cliënten een schriftelijke vragenlijst. We roepen al onze cliënten van locaties Park de Meer en Daguerre op om de vragenlijst in te vullen.

Lees verder

Nieuwe opleiding Verpleegkunde start 27 maart

20 maart 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Maandag 27 maart start de nieuwe opleiding Verpleegkunde: Revalidatie en NAH. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Heb jij interesse om je te specialiseren in revalidatie en niet-aangeboren hersenletsel? ROC TOP, OPPstap, Reade en Nieuw Amstelrade hebben een opleiding ontwikkelt die je hierbij kan helpen. Speciaal opgeleide deskundigen, betrokken docenten, experts van de eigen organisatie en ervaringsdeskundigen bepalen mede de inhoud van de opleiding. Lees hier meer over de opleiding

Lees verder

Kom naar de Week van Zorg en Welzijn van 13 t/m 18 maart 2017

06 maart 2017 in "Algemeen nieuws" - door Octave

 

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 13 t/m 18 maart 2017. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. En wij doen daar natuurlijk aan mee. Bezoek een van onze activiteitencentra voor bijvoorbeeld een muziekworkshop, een theatervoorstelling. Of bezoek ons creatief atelier met kunst gemaakt door cliënten. We kijken uit naar je komst! Bekijk het overzicht van al onze (gratis) activiteiten.

Lees verder

Nieuw woon-traincentrum voor mensen met hersenletsel

16 februari 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Inwoners van Amsterdam die een hersenletsel oplopen, hebben eindelijk een plek waar ze genoeg tijd krijgen om te revalideren. Op 1 maart 2017 opent Brein In Werking. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kunnen er twee jaar blijven wonen, terwijl ze hun praktische en sociale vaardigheden intensief trainen. Een dergelijke plek is nieuw in onze hoofdstad.

In andere steden, zoals Alkmaar of Doetinchem, kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel al veel langer terecht in een woon-traincentrum. In Amsterdam bestaat een dergelijk initiatief nog niet en moeten mensen die een beroerte of ongeluk gehad hebben na een kort revalidatietraject al kiezen: of naar een instelling verhuizen of terug naar huis.

De revalidatietijd is vaak veel te kort om die keuze goed te kunnen maken, zagen zorginstelling Nieuw Amstelrade en revalidatiecentrum Reade.

Lees verder

Opleiding Verpleegkunde: Revalidatie & NAH

03 februari 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Wil jij jouw talent op gebied van NAH en revalidatie ontwikkelen? Schrijf je dan in voor de opleiding Verpleegkunde: Revalidatie & NAH.

Werken binnen organisaties die mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of een lichamelijke beperking ondersteunen is dynamisch en uitdagend. Wil je er als verpleegkundige aan de slag, dan heb je wel specifieke kennis nodig van revalidatie en zorg. Want na een traumatiserende gebeurtenis is revalidatie op lichamelijk-, sociaal- en emotioneel gebied essentieel. De cliënt moet het ‘nieuwe leven’ weer kunnen vormgeven. De opleiding is zo vormgegeven dat jij dit proces als verpleegkundige straks volledig beheerst.


De opleiding is een coproductie van ROC TOP, OPPstap, Reade en Nieuw Amstelrade. Speciaal opgeleide deskundigen, betrokken docenten, experts van de eigen organisatie en ervaringsdeskundigen bepalen mede de inhoud. Deze opleiding is niet alleen bedoeld voor werknemers bij Reade en Nieuw Amstelrade maar ook voor medewerkers die bij een andere instelling werken en een BBL opleiding met nadruk op revalidatie en niet aangeboren hersenletsel willen volgen. Hier vind je meer informatie over de opleiding

Lees verder

Zorgnetwerk Carenzorgt

22 december 2016 in "Algemeen nieuws" - door

Nieuw Amstelrade is begin dit jaar overgegaan op een Elektronisch Cliënten Dossier. Via de handige website van Carenzorgt kunnen onze cliënten zelf inzage hebben in hun zorgdossier, rapportages en afspraken. Ook kunnen cliënten er voor kiezen om anderen toegang te geven tot hun dossier. Carenzorgt.nl is een website voor mensen die zorg ontvangen of voor iemand zorgen. De website vormt een handige manier om zorg en begeleiding op de juiste manier in te vullen.
 
Op www.carenzorgt.nl maak je eenvoudig een eigen account aan. Gewoon met je eigen emailadres, een wachtwoord dat je zelf kiest en met de inlogcode die Nieuw Amstelrade verstrekt. Onze cliënten krijgen een eigen zorgpagina waarmee ze mensen kunnen uitnodigen die betrokken zijn bij hun zorg. Via deze pagina kunnen cliënten op ieder moment informatie delen, afspraken maken en berichten sturen naar alle betrokkenen. Cliënten en hun betrokkenen krijgen hiermee een extra mogelijkheid om makkelijk contact te leggen met de zorgverleners van Nieuw Amstelrade.
 
Caren is een veilig zorgnetwerk voor iedereen die zorg krijgt of zorg geeft. Naast Nieuw Amstelrade zijn er al 150 zorgorganisaties die meedoen met Caren. Meer informatie? Zie www.carenzorgt.nl

Lees verder

Congres Niet Aangeboren Hersenletsel

22 september 2016 in "Algemeen nieuws" - door

'Congressen MetZorg' organiseert een congres over Niet Aangeboren Hersenletsel op 15 december 2016 in ReeHorst, Ede. Het congres is bestemd voor verpleegkundigen, verzorgenden en overige geïnteresseerden.

Jaarlijks lopen ongeveer 130.000 mensen een vorm van hersenletsel op. De gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zijn vaak ingrijpend, zowel voor de patiënt als voor de naasten. Behalve zichtbare, lichamelijke gevolgen, zoals verlamming, afasie en problemen met het zicht, kunnen er zich ook onzichtbare gevolgen voordoen. Zo komen karakterveranderingen, vermoeidheid en concentratieproblemen veel voor. Zijn de gevolgen van een NAH te herstellen? Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Meer informatie over het congres

Lees verder

Theatervoorstelling ‘Kopdrift & Hartscheur’

02 september 2016 in "Algemeen nieuws" - door Octave Regout

In het voorjaar van 2016 sloegen theatermaker Luc Boyer en muziekagoog Hemmo Drexhage van de Theaterwerkplaats van Nieuw Amstelrade de handen ineen, en startten het project Kopdrift & Hartscheur. Het doel was om ervaren, en minder ervaren bewoners van Amstelring en bewoners uit de Amsterdamse wijk Buitenveldert een podium te bieden. Het resultaat is een bijzondere voorstelling, te zien op donderdag 22 september om 20:00 uur in het Huis van de Wijk in Buitenveldert.

Kaarten €5,-. Kaartverkoop aan de deur vanaf 19:00 uur. Kaarten bestellen kan ook via info@hvdwbuitenveldert.nl of op werkdagen tussen 09:00 uur en 16:00 uur telefonisch via 020 - 64 49 936.

Lees verder