Begeleiding

Als je geen beperking hebt is het vanzelfsprekend dat je begin van de ochtend opstaat, gaat douchen, je broodje smeert en de dag begint. Of je besluit tot laat nog een film te kijken en naar bed op het moment dat jij dat wilt. Met een beperking ben je soms in meer of mindere mate afhankelijk van een hulpverlener. Vooral de niet planbare zorg en veel zorgmomenten op een dag vormen vaak redenen om in een instelling te gaan wonen.

Maar er is een alternatief. Hieronder lees je er meer over.

Meer informatie

Zorg op afroep en afspraak

Vanuit de zorgsteunpunten van Nieuw Amstelrade bieden wij zorg op afroep en afspraak. De zorgsteunpunten zijn gevestigd binnen 200 meter van de rolstoelwoningen van zeven woonlocaties in Amsterdam en Diemen. Je kunt op elk moment van de dag een zorg oproep maken. Onze zorgverlener kan via een open spreekluisterverbinding op afstand met je praten door de intercom in uw woning. Als je aangeeft waar je hulp bij nodig hebt, komt de hulpverlener direct naar je toe (zorg op afroep) of spreekt een tijd af (zorg op afspraak). Vanuit het steunpunt bieden we begeleiding, verzorging en verpleging.

Woonbegeleiding

Op de woonlocaties van Nieuw Amstelrade kan je gebruik maken van begeleiding. Op elke locatie werken daarom in het team niet alleen zorgmedewerkers, maar ook woonbegeleiders. Samen met de woonbegeleider ga je aan de slag om in kaart te brengen wat jouw vragen en wensen zijn. Het doel is dat jij, ondanks je beperking, zoveel mogelijk zelf de regie over je leven kan houden.

Behandeling en advies

We bieden uiteenlopende mogelijkheden voor behandeling en advies. Hieronder vallen onder andere fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, adaptatietechnicus, diëtist en psychologische hulpverlening.

Zorgbemiddeling

Wil je persoonlijk bespreken wat bij jouw wensen en mogelijkheden past? Heb je vragen over indicaties, toewijzingscriteria of kosten? Neem dan rechtstreeks contact op met onze zorgbemiddelaar.

Laat je stem horen

Je mening geven en gehoord worden. Dat is van belang voor ieder mens. En zeker voor hen die afhankelijk zijn van zorg en begeleiding van anderen. Daarom zijn er diverse mogelijkheden om je stem te laten horen en mee te beslissen binnen Nieuw Amstelrade.