Behandeling en advies

We hebben verschillende mogelijkheden op het gebied van behandeling en advies. Klik op onderstaande links voor meer informatie.

 

 

Meer informatie

Adaptietechnicus

Tijdens je revalidatieperiode bekijk je samen met de behandelaar of er hulpmiddelen nodig zijn die je kunnen ondersteunen. Het kan zijn dat een bestaand hulpmiddel aangepast moet worden of dat er een nieuw hulpmiddel moet komen. Dit doet de adaptatietechnicus.

Diëtist

De diëtist is een specialist op het gebied van voeding, al dan niet in relatie tot ziekte. Samen met jou kan een diëtist bekijken of je verantwoord en voldoende eet. Een goed voedingspatroon is belangrijk voor het algehele welbevinden, een goede weerstand en voor herstel na ziekte. Bij bepaalde aandoeningen is een goed voedingspatroon belangrijk voor het verminderen of verhelpen van klachten. Zoals bij diabetes, hart- en vaatziekten, longziekten, maag, -darm en leveraandoeningen.

Ergotherapeut

Ergotherapie is er speciaal voor mensen die hun dagelijkse activiteiten niet meer naar wens kunnen uitvoeren vanwege een lichamelijke en of cognitieve beperking of vanwege een (chronische) ziekte. Ook familieleden en andere betrokkenen die overbelast dreigen te raken kunnen voor advies en informatie bij een ergotherapeut terecht.

Fysiotherapeut

Fysiotherapie is er speciaal voor mensen met bewegingsklachten van het lichaam. Dit kan het gevolg zijn van een lichamelijke handicap, (chronische ziekte), ouderdom of overbelasting. De fysiotherapeut biedt vele behandel- en trainingsmogelijkheden in vier rolstoelgeschikte paramedische centra of bij je thuis.

Logopedist

Iedereen heeft contact met anderen. Daarvoor moet men taal kennen, kunnen spreken en kunnen horen. De logopedist is erop gericht om de communicatie met anderen zo goed mogelijk te laten verlopen. Logopedie helpt mensen ( weer) goed te leren praten en te communiceren, de mond goed te bewegen en beter te slikken. De logopedist kan je oefeningen en advies geven om deze problemen te verminderden of te verhelpen. Als je problemen hebt met praten en taal, slikken of kauwen kun je terecht bij de logopedist.

Sociaal-psychiatrisch verpleegkundige & psycholoog

Met psychische klachten kunt je bij de psycholoog of de sociaal psychiatrisch verpleegkundige terecht. De psycholoog kan indien nodig een neuro-psychologisch onderzoek doen. Op basis van dit onderzoek geeft de psycholoog advies over de behandeling en/of zorg. De psycholoog voert behandeling uit met als doel klachten zoals een depressie en angst te verminderen. Ook kan de psycholoog een bijdrage leveren aan de behandeling van gedragsproblemen.