Diëtist

De diëtist is specialist op het gebied van voeding, al dan niet in relatie tot ziekte. Samen met jou kan een diëtist bekijken of je verantwoord en voldoende eet. Een goed voedingspatroon is belangrijk voor het algehele welbevinden, een goede weerstand en voor herstel na ziekte. Bij bepaalde aandoeningen is een goed voedingspatroon belangrijk voor het verminderen of verhelpen van klachten. Zoals bij diabetes, hart- en vaatziekten, longziekten, maag, -darm en leveraandoeningen.

Meer informatie

Werkzaamheden diëtist

Samen met jou zoekt de diëtist naar oplossingen voor je voedingsprobleem en/of klachten. Hierbij valt te denken aan gewichtsverlies, ondervoeding, en verminderde eetlust, overgewicht en obesitas. Maar ook slikproblemen, intoleranties, allergieën en vegetarisch- of veganistisch voedingspatroon.

Werkwijze

Samen met de diëtist bespreek je jouw hulpvraag en verwachtingen. Je situatie wordt in kaart gebracht, onder andere via een voedingsanamnese. Vervolgens bekijken we samen met jou of er mogelijkheden tot verandering en verbetering zijn, passend bij je hulpvraag. Zijn er mogelijkheden. Bij mogelijkheden tot verandering stellen we - in overleg met jou - een behandelplan op met daarin onder andere een voedingsadvies. Daarna starten we het plan, evalueren we het en stellen we zo nodig bestaande doelen bij.

Info en contact

Neem rechtstreeks contact met ons op via email behandelgroep@nieuwamstelrade.nl. Of bel de assistent van de behandelgroep Nieuw Amstelrade op tel. 020-7567308.