Fysiotherapeut

Fysiotherapie is er speciaal voor mensen met bewegingsklachten van het lichaam. Dit kan het gevolg zijn van een lichamelijke handicap, (chronische ziekte), ouderdom of overbelasting. De fysiotherapeut biedt vele behandel- en trainingsmogelijkheden in vier rolstoelgeschikte paramedische centra of bij je thuis.

Meer informatie

Training en behandeling

Wanneer volledig herstel niet meer mogelijk is, ondersteunt de fysiotherapeut je bij het behouden en optimaliseren van de bewegingsmogelijkheden. Dat kan door middel van behandeling en / of het inzetten van hulpmiddelen of aanpassingen. De fysiotherapeut denkt ook mee over oplossingen bij problemen met de uitvoering van dagelijkse handelingen, hobby’s en sporten. De ervaren fysiotherapeuten van Nieuw Amstelrade werken samen met ergotherapeuten, logopedisten en adaptatietechnici in een multidisciplinair team.

Doel van fysiotherapie

Ons doel is om je optimaal te ondersteunen. Wij gaan daarbij niet uit van fysieke beperkingen, maar juist van de  mogelijkheden en hulpvragen. De fysiotherapeut kan, indien nodig, ook bij je thuis komen of doorverwijzen naar andere disciplines. Je ambities, toekomstwensen en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in onze begeleiding, advisering en behandeling.

Kosten van behandeling

Voor de behandeling van de meeste chronische klachten heb je een verwijzing van een arts nodig. Heb je een chronische indicatie, dan zullen de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering komen. Je dient dus zelf na te gaan of de aanvullende verzekering de eerste 20 fysiotherapeutische behandelingen vergoedt. Deze site kan je helpen met vergelijken van dekkingen van zorgverzekeringen. Zo niet, dan zijn deze kosten, geheel of gedeeltelijk, voor eigen rekening. Vanaf de 20e behandeling worden de kosten vergoed uit de basisverzekering. Dit geldt echter alleen voor een chronische indicatie. Je verzekeraar kan je er mee over vertellen.

Info en contact

Neem rechtstreeks contact met ons op via emailadres behandelgroep@nieuwamstelrade.nl. Of bel de de assistent van de behandelgroep Nieuw Amstelrade op tel. 020-7567308.