Wat kost dat?

Nieuw Amstelrade biedt persoonlijke zorg en verpleging, dagbesteding, ambulante ondersteuning en paramedische diensten? Wanneer heb ik daar recht op en hoe kom ik aan de juiste indicatie?

Deze zorg en diensten kunnen geboden worden op basis van verschillende financieringsvormen; namelijk via de

  • zorgverzekeringswet (ZVW) uitgevoerd door de zorgverzekeraars. Het zorginstituut geeft meer uitleg of ga naar behandeling en advies op deze website .
  • wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) uitgevoerd door de gemeente waar iemand woont. Vragen aan de gemeente Amsterdam kan je stellen aan hun wmo-helpdesk
  • wet langdurige zorg (WLZ) uitgevoerd door het zorgkantoor (vroegere AWBZ). Meer informatie vind je op de website van de rijksoverheid en op de website van het ministerie van VWS
  • ADL-clusterregeling uitgevoerd door het zorginstituut.

 

Onze zorgbemiddelaar, (020) 756 02 61, kan met je uitzoeken waar je voor in aanmerking kunt komen en welke wegen je dan moet bewandelen voor een passende indicatie. Soms is er een eigen bijdrage verschuldigd via het CAK, hier lees je er meer informatie over.   

De vergoedingen van de paramedische diensten zijn afhankelijk van de eigen zorgverzekering en de aanvullende pakketten. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de eigen zorgverzekering of met de behandelgroep.

Informatieportaal Gezondheidszorg biedt informatie over gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. De website is opgericht door iemand die zelf cliënt is. De oprichtster van de website gebruikt haar eigen kennis en ervaring om andere cliënten te kunnen helpen.