Albatros

Als je niet-aangeboren hersenletsel hebt, kan dat betekenen dat je zorg en dagelijkse begeleiding nodig hebt. De medewerkers van Nieuw Amstelrade bieden je dat bij locatie Albatros in Amsterdam-Noord. Je woont hier zelfstandig, je huurt je eigen appartement en je hebt veel vrijheid.

In samenwerking met Nieuw Amstelrade stem je af wat je zelf kan en doet, en wat je wilt leren. En wat wij van je dienen over te nemen.

Meer informatie

Albatros

Zorg en ondersteuning & veel vrijheid
Albatros is een bijzondere woonlocatie: we bieden zorg en ondersteuning, maar ook veel vrijheid en zelfstandigheid. Je huurt namelijk zelf je appartement van de woningbouw, wij leveren de zorg en ondersteuning. Dat doen we voor een groot deel ook alleen op afroep, dus wanneer jij het wilt. Prachtig toch? Om hier te komen wonen is het van belang dat we goed kunnen samenwerken. Afspraken maken, samen onderzoeken wat nodig en belangrijk is en hoe we jou het best kunnen ondersteunen zodat jij zoveel mogelijk zelf de regie kan voeren.
Afgestemd op behoeften van mensen met NAH
Zelfstandig wonen, zorg en begeleiding op afroep en afspraak, paramedische diensten en een breed aanbod van activiteiten: op Albatros is dit allemaal te vinden onder één dak! Het ervaren team van Albatros ondersteunt en begeleidt mensen die gevolgen ervaren van hun niet-aangeboren hersenletsel en ondersteunt in het (opnieuw) inrichten van zijn of haar leven. De 24 aangepaste appartementen liggen op verschillende etages met een mooi uitzicht over Amsterdam-Noord. Je huurt de woning rechtstreeks van de woningcorporatie. Door de ruime opzet zijn ze geschikt om eventueel samen te wonen met een partner of gezin. Je kunt rekenen op de zorg en woonbegeleiding vanuit het zorgsteunpunt. Dit gebeurt op afspraak en afroep, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Via het alarmintercomsysteem kan rechtstreeks contact gelegd worden met het zorgteam. Je kunt ook terecht bij onze paramedici (fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en psychologische begeleiding) voor training, behandeling en advies.
Jij bent ervaringsdeskundige, wij bieden professionele ondersteuning
Jij bent ondersteuningsvrager en leermeester tegelijk. Jij bent tenslotte de expert van jezelf; de ervaringsdeskundige. De medewerker van Nieuw Amstelrade is een professional maar tegelijkertijd ook een geïnteresseerde leerling. Deze gelijkwaardige samenwerking, vanuit deskundigheid en levenservaring, zorgt voor nieuwe wegen. Samen vormen we een lerend team.
Ontwikkeling & zingeving met activiteitencentra en werkprojecten
Zinvol je dag besteden, iets betekenen voor anderen en nieuwe ervaringen opdoen. Waar gaat jouw interesse naar uit? In en vanuit het activiteitencentrum kan je je weg zoeken en je eigen talenten ontwikkelen. Via onze samenwerkingsverbanden, werkprojecten en activiteiten vind je zeker je weg. Ook tref je hier het wijkontmoetingscentrum, wat in samenwerking met de buurt is opgezet. Kom gerust eens langs.
Goed bereikbaar met openbaar vervoer
Locatie Albatros is gevestigd in Amsterdam-Noord, te bereiken vanaf de ring A10 bij de afslag  S116. Of vanuit hartje Amsterdam door de IJtunnel. Er stopt een bus voor de deur en metrostation Noorderpark ligt op een steenworp afstand. Het adres is Albatrospad 68, 1021 TR Amsterdam.
Neem contact met ons op
Wil je meer weten over deze locatie? Neem contact op met onze zorgbemiddelaar via telefoonnummer 020- 756 0261. Of stuur een email naar zorgbemiddeling@nieuwamstelrade.nl

Handige links

Zeven woonlocaties

We hebben zeven woonlocaties verspreid over de stad. Elke locatie biedt specifieke woonoplossingen. Bekijk welk huis bij jou past.

• bekijk op basis van je indicatie welke huizen mogelijk interessant zijn
• bekijk de contactgegevens en adressen van de woonlocaties
• neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor persoonlijk advies

 

 

Overige woonlocaties

Berkenstede

Kies jij voor een zelfstandig wonen met zorg nabij? Je eigen woning met bekenden om je heen. En met zorg, ontmoeting en paramedische diensten dichtbij. Dan past onze locatie Berkenstede in Diemen wellicht bij jou. De 18 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de vijfde etage.

Daguerre

Je eigen leven organiseren en besturen zoals je dat zelf wenst. Ook met een  lichamelijke beperking is dat mogelijk. Daguerre is een zeer geschikte woonlocatie wanneer je zelf de regie kunt voeren over je leven. De 16 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de zevende etage.

De Meijboom

Een thuis voor mensen die veel zorg nodig hebben en ook waarde hechten aan een eigen woonruimte. Een lichamelijke beperking of hersenletsel maakt dat het leven van alledag ingewikkeld kan zijn. De mensen van de Meijboom staan dan naast je om je te helpen en te begeleiden.

De Veste

Heb jij behoefte aan een zelfstandige woning, met zorg in de nabijheid? De Veste biedt mogelijkheden voor wonen waarbij een goede balans wordt gezocht tussen zorg & zelfstandigheid. Je eigen plek, maar toch kunnen rekenen op zorg en begeleiding: zo heb je de ruimte om je eigen leven vorm te geven.

Park de Meer

Regel jij de dagelijkse zaken zelf? Wil jij bepalen wanneer en waarvoor de zorgmedewerker bij je langs moet komen? Dan is Park de Meer een goede keuze voor jou, want jij hebt en houdt zelf de regie in handen. Deze locatie is er speciaal voor mensen met een lage zorgvraag en veel behoefte aan zelfstandigheid. Neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor meer informatie.

Zoelenkerkstraat

Een woning midden in een levendige wijk. Jouw kans op een eigen leven met zorg, begeleiding en behandeling dichtbij. Ook als je chronische beademing nodig hebt. In de wijk ligt ook het activiteitencentrum Vrankendijke.