Berkenstede

Kies jij voor een zelfstandig wonen met zorg nabij? Je eigen woning met bekenden om je heen. En met zorg, ontmoeting en paramedische diensten dichtbij. Dan past onze locatie Berkenstede in Diemen wellicht bij jou.

De 18 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de vijfde etage. Vier of twee woningen liggen aan een gezamenlijke binnengang. Deze woontoren maakt onderdeel uit van een woongebouw van zorgorganisatie Cordaan, met faciliteiten en woningen waarin zorg wordt verleend aan ouderen.

Meer informatie

Berkenstede

Zelfstandig wonen met zorg nabij
Jij bepaalt hoe zelfstandig je wilt wonen. Heb je woonbegeleiding nodig? Dan kan je in je woning een alarmoproep of een noodoproep doen met behulp van het alarmintercomsysteem. Je kunt daarmee rechtstreeks spreken met de zorgverlener. Vanuit het zorgsteunpunt, in de woontoren, komen zij naar je toe. Zij zijn 24 uur per dag op afspraak en op afroep beschikbaar voor professionele verzorging en verpleging. De woonbegeleiders maken onderdeel uit van het zorgteam en komen in principe op afspraak bij je langs.
Je eigen woning van 60 m²
De woningen zijn 60 m² groot, het zijn 2-kamer appartementen (slaapkamer en woonkamer) met een eigen badkamer en keuken.
Berkenstede is gevestigd in Diemen
Het woongebouw Berkenstede ligt in gemeente Diemen. Bij de afslag s113 vanaf de ring A10. Het adres van locatie Berkenstede is Berkenplein 310, 1112 CL Diemen.
Kosten van de woning
Je huurt de woning rechtstreeks van woningcorporatie De Key. De woningen vallen binnen de sociale huurgrens. Je mag een woning huren als je minimaal 18 jaar bent. De vergoeding van hulpmiddelen of aanpassingen kan aangevraagd, worden bij je ziektekostenverzekeraar. Woningaanpassingen worden aangevraagd bij de gemeente. Je hebt een indicatie nodig van het CIZ voor de te leveren zorg. Voor een aantal zorg en diensten geldt een eigen bijdrage die je betaalt via het CAK. Onze medewerkers informeren en adviseren je graag.
Aanwezige voorzieningen en diensten
Je kiest je eigen huisarts. Op de begane grond van het woongebouw zijn vele faciliteiten. Medewerkers van Nieuw Amstelrade maken gebruik van het paramedisch centrum, zodat behandeling en training dichtbij huis mogelijk is. Ook is er een gezamenlijke ontmoetingsruimte die op vastgestelde tijden open is om naar wens samen te eten. Nieuw Amstelrade kan helpen bij het aanvragen van de huishoudelijke hulp.
Neem contact met ons op
Wil je meer weten over deze locatie? Neem contact op met onze zorgbemiddelaar via telefoonnummer 020- 756 0261. Of stuur een email naar zorgbemiddeling@nieuwamstelrade.nl

Handige links

Zeven woonlocaties

We hebben zeven woonlocaties verspreid over de stad. Elke locatie biedt specifieke woonoplossingen. Bekijk welk huis bij jou past.

• bekijk op basis van je indicatie welke huizen mogelijk interessant zijn
• bekijk de contactgegevens en adressen van de woonlocaties
• neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor persoonlijk advies

 

Ervaringsverhalen

Mijn stijl in huis is een lekker georganiseerde troep. Ik wilde al heel lang op mezelf wonen, lekker eigen baas zijn in mijn huis!

Titia

bewoner

Overige woonlocaties

Albatros

Als je niet-aangeboren hersenletsel hebt, kan dat betekenen dat je zorg en dagelijkse begeleiding nodig hebt. De medewerkers van Nieuw Amstelrade bieden je dat bij locatie Albatros in Amsterdam-Noord. Je woont hier zelfstandig, je huurt je eigen appartement en je hebt veel vrijheid. Ook is er een activiteitencentrum.

Daguerre

Je eigen leven organiseren en besturen zoals je dat zelf wenst. Ook met een  lichamelijke beperking is dat mogelijk. Daguerre is een zeer geschikte woonlocatie wanneer je zelf de regie kunt voeren over je leven. De 16 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de zevende etage.

De Meijboom

Een thuis voor mensen die veel zorg nodig hebben en ook waarde hechten aan een eigen woonruimte. Een lichamelijke beperking of hersenletsel maakt dat het leven van alledag ingewikkeld kan zijn. De mensen van de Meijboom staan dan naast je om je te helpen en te begeleiden.

De Veste

Heb jij behoefte aan een zelfstandige woning, met zorg in de nabijheid? De Veste biedt mogelijkheden voor wonen waarbij een goede balans wordt gezocht tussen zorg & zelfstandigheid. Je eigen plek, maar toch kunnen rekenen op zorg en begeleiding: zo heb je de ruimte om je eigen leven vorm te geven.

Park de Meer

Regel jij de dagelijkse zaken zelf? Wil jij bepalen wanneer en waarvoor de zorgmedewerker bij je langs moet komen? Dan is Park de Meer een goede keuze voor jou, want jij hebt en houdt zelf de regie in handen. Deze locatie is er speciaal voor mensen met een lage zorgvraag en veel behoefte aan zelfstandigheid. Neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor meer informatie.

Zoelenkerkstraat

Een woning midden in een levendige wijk. Jouw kans op een eigen leven met zorg, begeleiding en behandeling dichtbij. Ook als je chronische beademing nodig hebt. In de wijk ligt ook het activiteitencentrum Vrankendijke.