Daguerre

Je eigen leven organiseren en besturen zoals je dat zelf wenst. Ook met een  lichamelijke beperking is dat mogelijk. Daguerre is een zeer geschikte woonlocatie, wanneer je zelf de regie kunt voeren over je leven. De 16 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de zevende etage. In een woongebouw, tussen andere koop- en huurwoningen. Zorgmedewerkers staan voor je klaar om je op afroep te ondersteunen, zodat je de zorg in kan schakelen wanneer jij het nodig hebt.

Je kiest je eigen huisarts. Nieuw Amstelrade kan de paramedische en huishoudelijke dienstverlening leveren. Hoe jij je dag invult is aan jou. Op IJburg zijn veel voorzieningen, ook werkt Nieuw Amstelrade in de wijk samen met veel andere organisaties. In de buurt vind je onder andere een groot winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen.

Meer informatie

Daguerre

Zelfstandig wonen met zorg nabij
Jij bepaalt hoe zelfstandig je wilt wonen. Heb je woonbegeleiding nodig? Dan kan je in je woning een alarmoproep of een noodoproep doen met behulp van het alarmintercomsysteem. Je kunt daarmee rechtstreeks spreken met de zorgverlener. Vanuit het zorgsteunpunt, in de woontoren, komen zij naar je toe. Zij zijn 24 uur per dag op afspraak en op afroep beschikbaar voor professionele verzorging en verpleging. De woonbegeleiders maken onderdeel uit van het zorgteam en komen in principe op afspraak bij je langs.
Je eigen woning van 90 m²
De woningen zijn 90 m², dus ook geschikt om samen te wonen met eventueel een partner of gezin.
Voor mensen met een lichamelijke beperking die goed regie kunnen voeren
De woningen zijn bestemd en geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking die zelf goed de regie kunnen voeren. Mensen die zelf goed en tijdig aan kunnen geven wat nodig is en een samenwerking kunnen aangaan met het team. Ook is het ziektebeeld bij de mensen die hier wonen (redelijk) stabiel en hebben mensen op andere gebieden (psychisch, emotioneel) geen tot weinig begeleiding nodig.
Kosten van verblijf en zorg
Je huurt de woning rechtstreeks van woningcorporatie Ymere. De woningen vallen binnen de sociale huurgrens. Je mag een woning huren als je minimaal 18 jaar bent. Je hebt een indicatie nodig van het CIZ voor de te leveren zorg. De financiering van de adl-assistentie valt onder een subsidieregeling binnen de Wet Langdurige Zorg uitgevoerd door het Zorginstituut. Voor een bepaalde zorg en diensten geldt een eigen bijdrage die je betaalt via het CAK. Onze medewerkers informeren en adviseren je graag. De vergoeding van hulpmiddelen of aanpassingen kan aangevraagd worden bij je ziektekostenverzekeraar. Woningaanpassingen worden aangevraagd bij de gemeente.
Daguerre is gevestigd op IJburg Amsterdam
De appartementen maken onderdeel uit van de wijk IJburg (stadsdeel Oost). Woningcorporatie Ymere verhuurt de woningen. Het winkelcentrum is om de hoek, net als de rolstoeltoegankelijke tram die je vanaf de IJburglaan in 10 minuten bij Centraal Station Amsterdam brengt. Het adres is Daguerrestraat 113, 1087 DJ Amsterdam.
Neem contact met ons op
Wil je meer weten over deze locatie? Neem contact op met onze zorgbemiddelaar via telefoonnummer 020- 756 0261. Of stuur een email naar zorgbemiddeling@nieuwamstelrade.nl

Handige links

Zeven woonlocaties

We hebben zeven woonlocaties verspreid over de stad. Elke locatie biedt specifieke woonoplossingen. Bekijk welk huis bij jou past.

• bekijk op basis van je indicatie welke huizen mogelijk interessant zijn
• bekijk de contactgegevens en adressen van de woonlocaties
• neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor persoonlijk advies

 

Ervaringsverhalen

Wat ik heb gepresteerd, daar sta ik zelf versteld van! Dat had ik nooit gedacht: mijn eigen aangepaste woning, waar ik me thuis voel.

Wil

Bewoner Daguerre

Overige woonlocaties

Albatros

Als je niet-aangeboren hersenletsel hebt, kan dat betekenen dat je zorg en dagelijkse begeleiding nodig hebt. De medewerkers van Nieuw Amstelrade bieden je dat bij locatie Albatros in Amsterdam-Noord. Je woont hier zelfstandig, je huurt je eigen appartement en je hebt veel vrijheid. Ook is er een activiteitencentrum.

Berkenstede

Kies jij voor een zelfstandig wonen met zorg nabij? Je eigen woning met bekenden om je heen. En met zorg, ontmoeting en paramedische diensten dichtbij. Dan past onze locatie Berkenstede in Diemen wellicht bij jou. De 18 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de vijfde etage.

De Meijboom

Een thuis voor mensen die veel zorg nodig hebben en ook waarde hechten aan een eigen woonruimte. Een lichamelijke beperking of hersenletsel maakt dat het leven van alledag ingewikkeld kan zijn. De mensen van de Meijboom staan dan naast je om je te helpen en te begeleiden.

De Veste

Heb jij behoefte aan een zelfstandige woning, met zorg in de nabijheid? De Veste biedt mogelijkheden voor wonen waarbij een goede balans wordt gezocht tussen zorg & zelfstandigheid. Je eigen plek, maar toch kunnen rekenen op zorg en begeleiding: zo heb je de ruimte om je eigen leven vorm te geven.

Park de Meer

Regel jij de dagelijkse zaken zelf? Wil jij bepalen wanneer en waarvoor de zorgmedewerker bij je langs moet komen? Dan is Park de Meer een goede keuze voor jou, want jij hebt en houdt zelf de regie in handen. Deze locatie is er speciaal voor mensen met een lage zorgvraag en veel behoefte aan zelfstandigheid. Neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor meer informatie.

Zoelenkerkstraat

Een woning midden in een levendige wijk. Jouw kans op een eigen leven met zorg, begeleiding en behandeling dichtbij. Ook als je chronische beademing nodig hebt. In de wijk ligt ook het activiteitencentrum Vrankendijke.