De Meijboom

De Meijboom is een thuis voor mensen die veel zorg nodig hebben en ook waarde hechten aan een eigen woonruimte. Een lichamelijke beperking of hersenletsel maakt dat het leven van alledag ingewikkeld kan zijn. De mensen van de Meijboom staan dan naast je om je te helpen en te begeleiden.

Het is een plek waar mensen in elkaars nabijheid leven. Een eigen woonadres, voordeur en privacy, maar op kleine afstand van buren en medewerkers. Op deze manier kan je kiezen voor samenzijn – bijvoorbeeld samen eten, samen een spel spelen – of voor de geborgenheid van je eigen appartement. Het staat je vrij hierin je eigen keuzes te maken.

Meer informatie

De Meijboom

Samen zorg vormgeven
We geven de zorg en begeleiding zoveel mogelijk in samenwerking met jou vorm. Waar jij hulp nodig hebt, geven wij die, en zoveel mogelijk op het moment dat jij dat wilt. Wat je jezelf wilt aanleren, daar helpen wij bij. En wat je liever zelf doet, dat nemen wij niet over. Onze grote kracht is dat we jouw wensen leidend laten zijn, en niet de routine van de zorg. Dat is vaak even zoeken, en niet álles zal haalbaar zijn, maar we staan open voor mogelijkheden. Daarnaast houden we je vrienden en familie ook graag betrokken. En niet te vergeten, we leren je graag écht kennen.
Team van medewerkers
Op de Meijboom werken onder andere verzorgenden en verplegenden, casemanagers, artsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten nauw samen om de zorg- en begeleidingsvragen te kunnen beantwoorden. Van zorg tot ondersteuning in het leven, van regelen tot zingeving, van ontspanning tot training; wij hopen op al deze verschillende vragen aan te kunnen sluiten.
Het dagelijkse leven
Een appartement is ongeveer 40 m² en bestaat uit een woonkamer met keukenblok, een aangrenzende slaapruimte en een badkamer. De Meijboom bestaat uit 25 appartementen verdeeld over 5 verdiepingen. We eten ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. Op de derde verdieping organiseren we doordeweeks activiteiten. Ook is er een activiteitencentrum in hetzelfde pand, waar we veel met kunst en expressie werken. Samen met ondernemers en scholen in de wijk IJburg zoeken wij altijd naar manieren om mensen samen te brengen en boeiende projecten op te zetten.
Uitgebreid pakket aan voorzieningen
Een aantal voorzieningen en aanpassingen zijn standaard in de woning / het complex aanwezig. Zo zijn de deuren bijvoorbeeld op afstand te openen, zijn er geen hoge drempels te vinden en zijn de woningen ruim genoeg voor het gebruik van hulpmiddelen, waaronder een rolstoel. Aanvullende persoonlijke voorzieningen of hulpmiddelen kunnen worden aangevraagd bij je ziektekostenverzekeraar of gemeente. Dit gaat vaak in overleg met een ergotherapeut.
Gelegen op IJburg
De Meijboom ligt op de punt van IJburg, met uitzicht op het IJmeer. Het adres is Wim Noordhoekkade nr 30, 1087 LH, Amsterdam.
Neem contact met ons op
Wil je meer weten over deze locatie? Neem contact op met onze zorgbemiddelaar via telefoonnummer 020- 756 0261. Of stuur een email naar zorgbemiddeling@nieuwamstelrade.nl

Handige links

Zeven woonlocaties

We hebben zeven woonlocaties verspreid over de stad. Elke locatie biedt specifieke woonoplossingen. Bekijk welk huis bij jou past.

• bekijk op basis van je indicatie welke huizen mogelijk interessant zijn
• bekijk de contactgegevens en adressen van de woonlocaties
• neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor persoonlijk advies

 

Overige woonlocaties

Albatros

Als je niet-aangeboren hersenletsel hebt, kan dat betekenen dat je zorg en dagelijkse begeleiding nodig hebt. De medewerkers van Nieuw Amstelrade bieden je dat bij locatie Albatros in Amsterdam-Noord. Je woont hier zelfstandig, je huurt je eigen appartement en je hebt veel vrijheid. Ook is er een activiteitencentrum.

Berkenstede

Kies jij voor een zelfstandig wonen met zorg nabij? Je eigen woning met bekenden om je heen. En met zorg, ontmoeting en paramedische diensten dichtbij. Dan past onze locatie Berkenstede in Diemen wellicht bij jou. De 18 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de vijfde etage.

Daguerre

Je eigen leven organiseren en besturen zoals je dat zelf wenst. Ook met een  lichamelijke beperking is dat mogelijk. Daguerre is een zeer geschikte woonlocatie wanneer je zelf de regie kunt voeren over je leven. De 16 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de zevende etage.

De Veste

Heb jij behoefte aan een zelfstandige woning, met zorg in de nabijheid? De Veste biedt mogelijkheden voor wonen waarbij een goede balans wordt gezocht tussen zorg & zelfstandigheid. Je eigen plek, maar toch kunnen rekenen op zorg en begeleiding: zo heb je de ruimte om je eigen leven vorm te geven.

Park de Meer

Regel jij de dagelijkse zaken zelf? Wil jij bepalen wanneer en waarvoor de zorgmedewerker bij je langs moet komen? Dan is Park de Meer een goede keuze voor jou, want jij hebt en houdt zelf de regie in handen. Deze locatie is er speciaal voor mensen met een lage zorgvraag en veel behoefte aan zelfstandigheid. Neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor meer informatie.

Zoelenkerkstraat

Een woning midden in een levendige wijk. Jouw kans op een eigen leven met zorg, begeleiding en behandeling dichtbij. Ook als je chronische beademing nodig hebt. In de wijk ligt ook het activiteitencentrum Vrankendijke.