De Veste

Heb jij behoefte aan een zelfstandige woning, met zorg in de nabijheid? De Veste biedt mogelijkheden voor wonen waarbij een goede balans wordt gezocht tussen zorg & zelfstandigheid. Je eigen plek, maar toch kunnen rekenen op zorg en begeleiding: zo heb je de ruimte om je eigen leven vorm te geven.

De Veste bestaat uit 19 woningen, geschikt voor (maar niet vereist) rolstoelgebruik. Met een zorgsteunpunt met 24-uurs zorg en verpleging en woonbegeleiders. Een paramedisch centrum voor behandeling, training & advies. Je kiest je eigen huisarts. Ook is en een ontmoetingsruimte waar je samen kan eten (voor wie dat wil of nodig heeft). Wij kunnen ook de huishoudelijke dienstverlening voor je aanvragen.

Meer informatie

De Veste

Mogelijkheden zorg en begeleiding
Om de zorgmedewerker op te roepen maak je in je woning (op afstand) een alarmoproep of een noodoproep met het alarmintercomsysteem. Je kunt dan rechtstreeks spreken met de zorgverlener. Vanuit het zorgsteunpunt, dat op de begane grond ligt, komen zij naar je toe. Zij zijn 24 uur per dag op afspraak en op afroep beschikbaar voor professionele verzorging en verpleging. De woonbegeleiders maken onderdeel uit van het zorgteam. Op afspraak komen zij bij je langs om je te begeleiden bij het zelfstandig wonen.
Verspreid over twee gebouwen
De 19 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de vijfde etage, in 2 woongebouwen. 1 woongebouw ligt direct boven het zorgsteunpunt. Het andere ligt aan de IJburglaan, 50 meter vanaf het zorgsteunpunt. Eén, vier of zes van deze aangepaste sociale huurwoningen liggen op eenzelfde etage. De wijk bestaat uit diverse andere koop- en huurwoningen.
Ruime 3-kamer appartementen
De 3-kamer appartementen zijn tussen de 70 en 100 m². Ze hebben een binnen- of buiten balkon.
Kosten verblijf en zorg
Je huurt de woning rechtstreeks van woningcorporatie De Alliantie. De woningen vallen binnen de sociale huurgrens. Je mag een woning huren als je minimaal 18 jaar bent. Je hebt een indicatie nodig van het CIZ voor de te leveren zorg. Voor een aantal zorg en diensten geldt een eigen bijdrage die je betaalt via het CAK. Onze medewerkers informeren en adviseren je graag. De vergoeding van hulpmiddelen of aanpassingen kan worden aangevraagd bij je ziektekostenverzekeraar. Woningaanpassingen worden aangevraagd bij de gemeente.
Gelegen op IJburg
De Veste ligt in stadsdeel Oost, in de wijk IJburg. Vanaf de ring A10 afslag s114. Het adres is Maria Austriastraat 698, 1087 JC Amsterdam.
Neem contact met ons op
Wil je meer weten over deze locatie? Neem contact op met onze zorgbemiddelaar via telefoonnummer 020- 756 0261. Of stuur een email naar zorgbemiddeling@nieuwamstelrade.nl

Handige links

Zeven woonlocaties

We hebben zeven woonlocaties verspreid over de stad. Elke locatie biedt specifieke woonoplossingen. Bekijk welk huis bij jou past.

• bekijk op basis van je indicatie welke huizen mogelijk interessant zijn
• bekijk de contactgegevens en adressen van de woonlocaties
• neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor persoonlijk advies

 

Ervaringsverhalen

Ik ben trots op waar ik nu in het leven sta!

Bewoner Nanning

Overige woonlocaties

Albatros

Als je niet-aangeboren hersenletsel hebt, kan dat betekenen dat je zorg en dagelijkse begeleiding nodig hebt. De medewerkers van Nieuw Amstelrade bieden je dat bij locatie Albatros in Amsterdam-Noord. Je woont hier zelfstandig, je huurt je eigen appartement en je hebt veel vrijheid. Ook is er een activiteitencentrum.

Berkenstede

Kies jij voor een zelfstandig wonen met zorg nabij? Je eigen woning met bekenden om je heen. En met zorg, ontmoeting en paramedische diensten dichtbij. Dan past onze locatie Berkenstede in Diemen wellicht bij jou. De 18 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de vijfde etage.

Daguerre

Je eigen leven organiseren en besturen zoals je dat zelf wenst. Ook met een  lichamelijke beperking is dat mogelijk. Daguerre is een zeer geschikte woonlocatie wanneer je zelf de regie kunt voeren over je leven. De 16 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de zevende etage.

De Meijboom

Een thuis voor mensen die veel zorg nodig hebben en ook waarde hechten aan een eigen woonruimte. Een lichamelijke beperking of hersenletsel maakt dat het leven van alledag ingewikkeld kan zijn. De mensen van de Meijboom staan dan naast je om je te helpen en te begeleiden.

Park de Meer

Regel jij de dagelijkse zaken zelf? Wil jij bepalen wanneer en waarvoor de zorgmedewerker bij je langs moet komen? Dan is Park de Meer een goede keuze voor jou, want jij hebt en houdt zelf de regie in handen. Deze locatie is er speciaal voor mensen met een lage zorgvraag en veel behoefte aan zelfstandigheid. Neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor meer informatie.

Zoelenkerkstraat

Een woning midden in een levendige wijk. Jouw kans op een eigen leven met zorg, begeleiding en behandeling dichtbij. Ook als je chronische beademing nodig hebt. In de wijk ligt ook het activiteitencentrum Vrankendijke.