Park de Meer

Regel jij de dagelijkse zaken zelf? Wil jij bepalen wanneer en waarvoor de zorgmedewerker bij je langs moet komen? Dan is Park de Meer een goede keuze voor jou, want jij hebt en houdt zelf de regie in handen. Deze locatie is er speciaal voor mensen met een lage zorgvraag en veel behoefte aan zelfstandigheid. Neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor meer informatie.

De 20 rolstoelwoningen bevinden zich op de eerste tot en met de vijfde etage. In vijf woongebouwen verspreid in de wijk, tussen andere koop- en huurwoningen. Zij hebben allemaal een rolstoeltoegankelijk balkon.

Meer informatie

Park de Meer

Uitgebreide zorgmogelijkheden
Als je zorg nodig hebt, maak je in je woning (op afstand) een alarmoproep of een noodoproep met het alarmintercomsysteem. Je kunt dan rechtstreeks spreken met de zorgverlener. Vanuit het zorgsteunpunt, dat op de begane grond ligt, komen zij naar je toe. Zij zijn 24 uur per dag op afspraak en op afroep beschikbaar voor professionele verzorging. Jij geeft de aanwijzingen. Jij weet immers het beste wat jij prettig vindt.
Voorzieningen en diensten
Je kiest je eigen huisarts. Nieuw Amstelrade kan de paramedische en huishoudelijke dienstverlening leveren. Hoe jij je dag invult is aan jou. In de wijk is een buurtcentrum van welzijnsorganisatie Dynamo. Ook werkt Nieuw Amstelrade in de wijk samen met Stichting Philadelphia. Dichtbij zijn een aantal kleinere winkels. Op ongeveer 500 meter afstand ligt een winkelcentrum. Ook zijn de winkels in Diemen makkelijk bereikbaar.
Ruime 3- en 4-kamer appartementen
De woningen zijn tussen de 110 m² en 121 m² , het zijn 3- en 4 kamer appartementen. Ook geschikt dus om samen te wonen met eventueel een partner of gezin.
Kosten verblijf en zorg
Je huurt de woning rechtstreeks van woningcorporatie De Alliantie of Ymere. De woningen vallen binnen de sociale huurgrens. Je mag een woning huren als je minimaal 18 jaar bent. De vergoeding van hulpmiddelen of aanpassingen kan aangevraagd worden bij je ziektekostenverzekeraar. Woningaanpassingen worden aangevraagd bij de gemeente. Je hebt een indicatie nodig van het CIZ voor de te leveren zorg. Voor een aantal zorg en diensten geldt een eigen bijdrage die je betaalt via het CAK. Onze medewerkers informeren en adviseren je graag.
Gelegen in stadsdeel Oost
De woonwijk Park de Meer ligt op het voormalig Ajax-terrein ‘De Meer’, in Amsterdam-Oost/Watergraafsmeer. Bij de afslag s113 van de ring A10. De rolstoeltoegankelijke tram 9 stopt voor de deur op de Middenweg.
Neem contact met ons op
Wil je meer weten over deze locatie? Neem contact op met onze zorgbemiddelaar via telefoonnummer 020- 756 0261. Of stuur een email naar zorgbemiddeling@nieuwamstelrade.nl

Handige links

Zeven woonlocaties

We hebben zeven woonlocaties verspreid over de stad. Elke locatie biedt specifieke woonoplossingen. Bekijk welk huis bij jou past.

• bekijk op basis van je indicatie welke huizen mogelijk interessant zijn
• bekijk de contactgegevens en adressen van de woonlocaties
• neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor persoonlijk advies

 

Ervaringsverhalen

Een auto-ongeluk, een hoge dwarsleasie, maar nu kijk ik weer vooruit, ik blijf positief denken. De zorg op Park de Meer is goed. Als ik vragen of opmerkingen heb, dan ben ik niet op mijn mond gevallen. Géén ongeluk is natuurlijk beter, maar gelukkig is het in deze tijd gebeurd, met veel technische oplossingen. Ik kan nu bijvoorbeeld via een stip op mijn neus de computer bedienen.

Collin

bewoner

Overige woonlocaties

Albatros

Als je niet-aangeboren hersenletsel hebt, kan dat betekenen dat je zorg en dagelijkse begeleiding nodig hebt. De medewerkers van Nieuw Amstelrade bieden je dat bij locatie Albatros in Amsterdam-Noord. Je woont hier zelfstandig, je huurt je eigen appartement en je hebt veel vrijheid. Ook is er een activiteitencentrum.

Berkenstede

Kies jij voor een zelfstandig wonen met zorg nabij? Je eigen woning met bekenden om je heen. En met zorg, ontmoeting en paramedische diensten dichtbij. Dan past onze locatie Berkenstede in Diemen wellicht bij jou. De 18 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de vijfde etage.

Daguerre

Je eigen leven organiseren en besturen zoals je dat zelf wenst. Ook met een  lichamelijke beperking is dat mogelijk. Daguerre is een zeer geschikte woonlocatie wanneer je zelf de regie kunt voeren over je leven. De 16 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de zevende etage.

De Meijboom

Een thuis voor mensen die veel zorg nodig hebben en ook waarde hechten aan een eigen woonruimte. Een lichamelijke beperking of hersenletsel maakt dat het leven van alledag ingewikkeld kan zijn. De mensen van de Meijboom staan dan naast je om je te helpen en te begeleiden.

De Veste

Heb jij behoefte aan een zelfstandige woning, met zorg in de nabijheid? De Veste biedt mogelijkheden voor wonen waarbij een goede balans wordt gezocht tussen zorg & zelfstandigheid. Je eigen plek, maar toch kunnen rekenen op zorg en begeleiding: zo heb je de ruimte om je eigen leven vorm te geven.

Zoelenkerkstraat

Een woning midden in een levendige wijk. Jouw kans op een eigen leven met zorg, begeleiding en behandeling dichtbij. Ook als je chronische beademing nodig hebt. In de wijk ligt ook het activiteitencentrum Vrankendijke.