Zoelenkerkstraat

Een woning middenin een levendige wijk. Zoelenkerkstraat biedt de mogelijkheid om een eigen leven te hebben waarin zorg, begeleiding en behandeling dichtbij zijn. De 25 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de vijfde etage, in verspreid in 3 woongebouwen. De brede galerij en hal maakt de toegankelijkheid met een rolstoel optimaal. De cliënten met een lichamelijke beperking kunnen ervoor kiezen om gezamenlijk te eten in de ontmoetingsruimte. Op vaste tijden is een gastvrouw aanwezig.

Meer informatie

Zoelenkerkstraat

Uitgebreide zorgmogelijkheden
Om de zorgmedewerker op te roepen maak je in je woning (op afstand) een alarmoproep of een noodoproep met het alarmintercomsysteem. Je kunt dan rechtstreeks spreken met de zorgverlener. Vanuit het zorgsteunpunt, dat op de begane grond ligt, komen zij naar je toe. Zij zijn 24 uur per dag op afspraak en op afroep beschikbaar voor professionele verzorging en verpleging. De woonbegeleiders maken onderdeel uit van het zorgteam. Op afspraak komen zij bij je langs om je te begeleiden bij het zelfstandig wonen. Je kiest je eigen huisarts. Nieuw Amstelrade kan de huishoudelijke dienstverlening voor je aanvragen.
Veiligheid, comfort en zorg
Woningcorporatie Stadgenoot heeft een bijzonder woongebouw in Amsterdam Nieuw-West gerealiseerd. Het bestaat onder andere uit huur- en koopwoningen, een paramedisch centrum, een zorgsteunpunt en een ontmoetingsruimte. Hier staat veiligheid, comfort en zorg voor diverse doelgroepen voorop. Het gebouw is vernoemd naar de Zoelenkerkstraat die er ooit gelopen heeft. In de wijk ligt ook het activiteitencentrum Vrankendijke.
Ruime 2- en 3-kamer appartementen
De woningen zijn tussen de 110 m² en 121 m² , het zijn 2- en 3-kamer appartementen. En ze beschikken over een binnenbalkon.
Kosten van appartementen
Je huurt de woning rechtstreeks van woningcorporatie Stadgenoot. De woningen vallen binnen de sociale huurgrens. Je mag een woning huren als je minimaal 18 jaar bent.
Vergoeding voor zorg
De vergoeding van hulpmiddelen of aanpassingen kan aangevraagd worden bij je ziektekostenverzekeraar. Woningaanpassingen worden aangevraagd bij de gemeente. Je hebt een indicatie nodig van het CIZ voor de te leveren zorg. Voor een aantal diensten geldt een eigen bijdrage die je betaalt via het CAK.  Onze medewerkers informeren en adviseren je graag.
Neem contact met ons op
Wil je meer weten over deze locatie? Neem contact op met onze zorgbemiddelaar via telefoonnummer 020- 756 0261. Of stuur een email naar zorgbemiddeling@nieuwamstelrade.nl

Handige links

Zeven woonlocaties

We hebben zeven woonlocaties verspreid over de stad. Elke locatie biedt specifieke woonoplossingen. Bekijk welk huis bij jou past.

• bekijk op basis van je indicatie welke huizen mogelijk interessant zijn
• bekijk de contactgegevens en adressen van de woonlocaties
• neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor persoonlijk advies

Bekijk de video’s van bewoners Yvonne, Rogier en Richard

Ervaringsverhalen

Met alle technische snufjes op mijn rolstoel gaat het zelfstandig wonen me prima af. De adaptatietechnicus maakt het voor me. Ik kan nu steeds meer zelf.

Dicky

bewoner

Als rasechte Amsterdammer mis ik alleen een goede kroeg op de hoek, waar ik met mijn rolstoel in kan.

Cees

bewoner

Overige woonlocaties

Albatros

Als je niet-aangeboren hersenletsel hebt, kan dat betekenen dat je zorg en dagelijkse begeleiding nodig hebt. De medewerkers van Nieuw Amstelrade bieden je dat bij locatie Albatros in Amsterdam-Noord. Je woont hier zelfstandig, je huurt je eigen appartement en je hebt veel vrijheid. Ook is er een activiteitencentrum.

Berkenstede

Kies jij voor een zelfstandig wonen met zorg nabij? Je eigen woning met bekenden om je heen. En met zorg, ontmoeting en paramedische diensten dichtbij. Dan past onze locatie Berkenstede in Diemen wellicht bij jou. De 18 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de vijfde etage.

Daguerre

Je eigen leven organiseren en besturen zoals je dat zelf wenst. Ook met een  lichamelijke beperking is dat mogelijk. Daguerre is een zeer geschikte woonlocatie wanneer je zelf de regie kunt voeren over je leven. De 16 rolstoelwoningen liggen op de eerste tot en met de zevende etage.

De Meijboom

Een thuis voor mensen die veel zorg nodig hebben en ook waarde hechten aan een eigen woonruimte. Een lichamelijke beperking of hersenletsel maakt dat het leven van alledag ingewikkeld kan zijn. De mensen van de Meijboom staan dan naast je om je te helpen en te begeleiden.

De Veste

Heb jij behoefte aan een zelfstandige woning, met zorg in de nabijheid? De Veste biedt mogelijkheden voor wonen waarbij een goede balans wordt gezocht tussen zorg & zelfstandigheid. Je eigen plek, maar toch kunnen rekenen op zorg en begeleiding: zo heb je de ruimte om je eigen leven vorm te geven.

Park de Meer

Regel jij de dagelijkse zaken zelf? Wil jij bepalen wanneer en waarvoor de zorgmedewerker bij je langs moet komen? Dan is Park de Meer een goede keuze voor jou, want jij hebt en houdt zelf de regie in handen. Deze locatie is er speciaal voor mensen met een lage zorgvraag en veel behoefte aan zelfstandigheid. Neem contact op met onze zorgbemiddelaar voor meer informatie.