Bezoek wethouder Zorg

07 augustus 2018 in "Algemeen nieuws" - door

Op 25 juli bezocht wethouder Simone Kukenheim (Amsterdam, Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport) woon- en activiteitencentrum Albatros van zorgorganisatie Nieuw Amstelrade. De wethouder werd ontvangen door Mw. Inge Borghuis, bestuurder Zorg van Amstelring en sprak uitgebreid met cliënten, vrijwilligers, mantelzorgers en medewerkers.

Mevrouw Kukenheim sprak met hen over uiteenlopende zaken, onder meer over de impact van hersenletsel op het verloop van hun bestaan en op het alledaagse leven, en de activiteiten en persoonlijke begeleiding die zij ontvangen binnen Nieuw Amstelrade. Op visite in de woning van een van de cliënten sprak zij uitgebreid over de ervaringen van de bewoner. Ook bracht ze een bezoek aan het wijk-inloop-centrum voor ouderen.

Het  bezoek aan het activiteitencentrum stond vanzelfsprekend ook op het programma. Zij ontmoette meerdere cliënten die  activiteiten uitvoeren die aansluiten bij hun persoonlijke doelen. Zij vertelden de wethouder over het belang van de deskundige begeleiding met de focus die  op het bieden van structuur, persoonlijke ontwikkeling en ontspanning. De verschillende activiteiten – zoals houtbewerking, beeldend atelier en muziekstudio – kwamen uitgebreid aan bod.

De wethouder kreeg een overzicht van wat Nieuw Amstelrade biedt aan diverse activiteiten  voor mensen met een lichamelijke en cognitieve beperking. Ook werd zij gewezen op  samenwerking met Friendship Sports Centre (zwemmen) en Huis van de Buurt (theater en muziek). Bekijk het volledige overzicht van onze activiteiten

Wij bedanken mevrouw Kukenheim voor het waardevolle bezoek en haar oprechte interesse in onze cliënten, vrijwilligers, mantelzorgers en medewerkers.