BIW viert 1-jarig bestaan

15 mei 2018 in "Algemeen nieuws" - door

Brein in Werking bestaat 1 jaar

Brein in Werking vierde onlangs het 1-jarig bestaan. En dat vierden we natuurlijk met cliënten, familieleden en collega’s. In het centrum Brein in Werking begeleiden we mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) om zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen leven.

Ben je er na je hersenletsel nog niet helemaal klaar voor om thuis een nieuw leven op te bouwen? Of merk je eenmaal thuis dat het toch lastiger is dan je dacht? Dan is Brein In Werking misschien wat voor jou. Je kunt er zelfstandig wonen en krijgt twee jaar de tijd om te onderzoeken wat jouw mogelijkheden zijn. Je bepaalt zelf wat je wilt leren en krijgt de professionele ondersteuning die je nodig hebt. Dat kan praktisch zijn, maar we steunen je ook emotioneel. Verder trainen we samen jouw geheugen en concentratie en helpen we je bij de omgang met anderen. Na twee jaar heb je een veel beter beeld van je mogelijkheden en kun je zoveel mogelijk zelfstandig verder met je nieuwe leven.

Brein In Werking is er voor volwassenen (tussen 18 en 65) met niet-aangeboren hersenletsel die willen leren omgaan met hun nieuwe situatie. Het is belangrijk dat je nog veel kán en wíl leren. Om dat te onderzoeken doen we een uitgebreide  intake en kijken we naar bestaande gegevens over jouw situatie. Brein in Werking is niet ingesteld op lichamelijke revalidatie. Ook is het niet geschikt voor toegang met een elektrische rolstoel (handgeduwde rolstoel wel).

Meer weten? Lees meer over Brein in Werking