Nieuws / Over jouw huis

Nieuw Amstelrade op TV

13 maart 2016 in "Algemeen nieuws" - door Susan Keunen

Van 14 t/m 19 maart 2016 vindt de Nationale Week van Zorg & Welzijn plaats. SBS6 schenkt hier extra aandacht aan in het programma ‘Heel Holland Zorgt’.

Bekijk hier de uitzending over Nieuw Amstelrade.

Je ziet hoe de cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel en lichamelijke beperkingen zelfstandig wonen met de zorg op afroep. Wahiba (verpleegkundige) en Hemmo (muziekagoog) vertellen over hun werk. Ook laat John zien hoe hij vanuit zijn rolstoel alles in zijn woning kan bedienen met zijn omgevingsbesturing.

En Maarten zingt de sterren van de hemel in de Meijblues band: “Daarin kan ik mijn passie kwijt. Ik heb mijn levensvreugde terug gevonden”.

Lees verder

De deuren gaan voor u open

22 februari 2016 in "Algemeen nieuws" - door Susan Keunen

Van 14-19 maart 2016 staan de deuren van verschillende Nieuw Amstelrade locaties voor bezoekers open. We vieren dan met elkaar de Week van Zorg en Welzijn.

Altijd al eens willen weten hoe het is om zelfstandig te wonen in een rolstoelwoning, hoe een tillift werkt en welke activiteiten je kunt doen binnen de dagbesteding? Clienten, medewerkers en vrijwilligers staat u graag te woord en leiden u rond.

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Klik hieronder verder naar de deelnemende locaties en hun openingstijden.

Lees verder

Actief met een Persoonlijk Toekomst Plan

11 februari 2015 in "Algemeen nieuws" - door Susan Keunen

Een Persoonlijk Toekomst Plan maken is spannend en uitdagend zeker als je een lichamelijke handicap hebt of Niet Aangeboren Hersenletsel. De cliënten laten je in deze reportage zien hoe hun "Big Plan" tot stand is gekomen en wat het inhoudt.

Nieuw Amstelrade ondersteunt haar cliënten door met familieleden, vrienden en hulpverleners  in 1 dag het plan te maken. Gericht op samenwerken, persoonlijke betrokkenheid en eigen regie.

Lees verder

De Meijboom blij met studentenproject Pascal College

24 april 2014 in "Over jouw huis" - door Marvin Kolk

Het Pascal College in Zaandam heeft een jaarlijks terugkerend initiatief genaamd ‘Pascal voor de toekomst’. Het doel van dit project is om de toekomst er wat beter uit te laten zien. Leerlingen in het 2e jaar havo/vwo bedenken iets waarmee ze het leven van iemand anders wat makkelijker kunnen maken. Ook Nieuw Amstelrade werd getrakteerd op een mooi project.

Lees verder

Studio West filmt cliënten Nieuw Amstelrade

21 mei 2013 in "Over jouw huis" - door Susan Keunen

Jongeren van Studio West filmen cliënten van Nieuw Amstelrade, bijvoorbeeld Collin. Hij woont op  Park de Meer en is een van de cliënten die gevolgd wordt door de filmploeg. 

Lees verder

Dag van de verpleging

14 mei 2013 in "Carriere" - door Xandra

In het kader van de Dag van de Verpleging was er op 13 mei op alle Nieuw Amstelrade woonlocaties een high tea georganiseerd voor de zorgmedewerkers. Op locatie De Veste smulden de medewerkers van de heerlijke hapjes.

Lees verder

Symposium tijdens Dag van de Verpleging

14 mei 2013 in "Over jouw huis" - door Gabrielle Huijink

Stichting Amstelring en Nieuw Amstelrade organiseerde in het kader van de dag van de verpleging een symposium, met als thema "Trots op je Vak". Namens Nieuw Amstelrade vertelde cliënt Mamadou over zijn werk via de jobcoach bij een kinderdagverblijf. Ook is hij trots op de zorgmedewerkers van Nieuw Amstelrade, die zoals hij het zegt: "Veel voor mij doen, maar dat ook vooral graag doen!".

Lees verder

Koninginnedag 2013

30 april 2013 in "Over jouw huis" - door woonbegeleider locatie Meijboom

Cliënten en medewerkers van woonlocatie De Meijboom vierden uitbundig de (voorlopig) laatste Koninginnedag. Het was een geslaagd feest: iedereen was gehuld in oranje en speelden o.a.  Oud Hollandse spelletjes. 

Lees verder