Nieuws / Overzicht

Word jij onze collega?

01 november 2018 in "Algemeen nieuws" - door

Een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel maakt het er niet eenvoudiger op om invulling te geven aan je leven. Ook dan wil je dat op je eigen manier kunnen doen. Op die momenten sta je als medewerker van Nieuw Amstelrade naast je cliënt. Je brengt samen zijn of haar mogelijkheden en wensen in beeld en handelt daarnaar in een multidisciplinair team. De cliënt is de ervaringsdeskundige en jij raadgever.

Wil je dit jaar afsluiten met een mooie nieuwe baan? Ben jij een echte ‘teamleider? Of meer een ‘verzorgende’, of ‘verpleegkundige’? Bekijk onze vacatures

Lees verder

Event Afasie & E-health

01 oktober 2018 in "Algemeen nieuws" - door

Het één zeggen, het andere bedoelen; voor mensen met afasie is dit dagelijkse realiteit. Dat betekent dus dat iemand niet meer kan zeggen wat hij wil. Er is een probleem met het begrijpen en produceren van de taal. Ofwel mensen kunnen niet meer bij hun taal komen, niet de woorden gebruiken, of begrijpen de taal niet zo goed. Geen twee mensen met afasie zijn precies gelijk, afasie is bij iedereen anders.

Team Dinges organiseert een event rondom afasie en e-health op dinsdag 30 oktober van 15.00 tot 18:00 uur. Toegang € 5,-. Locatie Reade, Dr. Jan van Breemenstraat 2, Amsterdam. Meer info over het event

Lees verder

Pop-up Museum Identities

21 augustus 2018 in "Algemeen nieuws" - door Octave

De Theaterwerkplaats en De Muziekfabriek verzorgen op 30 september een performance bij de opening van een pop-up museum. Het verpleeghuis Vreugdehof in Amsterdam-Zuid wordt namelijk omgetoverd tot een professioneel museum. Het thema van het museum is ‘Identities’. Het levert vragen op als: wie ben ik, en wie is de ander?

Kom je kijken naar onze performance?
Stuur dan een mail naar info@popupmuseumidentities.nl,
of bezoek de website. Voor het bijwonen van de performance is het noodzakelijk om je van je voren aan te melden.

Het Pop-up Museum Identities is een tijdelijk museum, door senioren samengesteld maar voor iedereen toegankelijk. Het is gevestigd in het indrukwekkende en ruime pand van het Verpleeghuis Vreugdehof, De Klencke 111, 1083 HH Amsterdam. Het museum is een maand open: van 2 oktober tot en met 31 oktober 2018.

Lees verder

Bezoek wethouder Zorg

07 augustus 2018 in "Algemeen nieuws" - door

Op 25 juli bezocht wethouder Simone Kukenheim (Amsterdam, Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport) woon- en activiteitencentrum Albatros van zorgorganisatie Nieuw Amstelrade. De wethouder werd ontvangen door Mw. Inge Borghuis, bestuurder Zorg van Amstelring en sprak uitgebreid met cliënten, vrijwilligers, mantelzorgers en medewerkers.

Mevrouw Kukenheim sprak met hen over uiteenlopende zaken, onder meer over de impact van hersenletsel op het verloop van hun bestaan en op het alledaagse leven, en de activiteiten en persoonlijke begeleiding die zij ontvangen binnen Nieuw Amstelrade. Op visite in de woning van een van de cliënten sprak zij uitgebreid over de ervaringen van de bewoner. Ook bracht ze een bezoek aan het wijk-inloop-centrum voor ouderen.

Lees verder

Theatervoorstelling

17 juli 2018 in "Algemeen nieuws" - door

Bewegingstheatergroep Buiten de Perken bestaat uit cliënten van Nieuw Amstelrade en buurtbewoners zonder beperkingen, en is een initiatief van Hemmo Drexhage van Nieuw Amstelrade. De groep, onder leiding van de bekende theatermaker Luc Boyer, presenteerde in september 2016 met veel succes hun debuutvoorstelling: Kopdrift & Hartscheur. In december 2017 presenteerde de groep hun tweede voorstelling: Oogplooi & Mondwenk, waarin de spelers zich op hun kwetsbaarst opstelden: ze deelden hun gelukkigste momenten met het publiek, maar rekenden ook af met hun diepste geheimen. De voorstelling was eenmalig te zien in het Huis van de Wijk Buitenveldert in Amsterdam.

Zowel de voorstelling als de documentaire over de totstandkoming van de voorstelling zijn nu online te bekijken.

Bekijk de voorstelling
Bekijk de documentaire

Lees verder

Privacyverklaring

12 juni 2018 in "Algemeen nieuws" - door Octave

Wij willen je informeren over hoe Nieuw Amstelrade omgaat met persoonsgegevens.

Privacy vinden wij heel belangrijk. Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens geldt bij Nieuw Amstelrade als onderdeel van goede zorg en goed werkgeverschap. Medewerkers van Nieuw Amstelrade zijn zich bewust van de actuele wetgeving rondom privacy. Het uitgangspunt is dat medewerkers van Nieuw Amstelrade vertrouwelijk omgaan met persoonsgegevens.

Lees meer over de privacyverklaring

Lees verder

Theaterprogrammeur gaat zorg in

15 mei 2018 in "Algemeen nieuws" - door

Collega Wolter is naast zijn werk bij Nieuw Amstelrade bezig met zijn studie ‘Verzorgende IG’. Hiervoor deed Wolter heel ander werk, en dat maakt zijn verhaal zo interessant. Via een zij-instroomtraject kwam Wolter namelijk na 25 jaar weer terug bij zijn eerste werkgever, de zorg.


“Ik ben heel lang actief geweest in de culturele sector. Als theaterprogrammeur, cultureel manager, eigenlijk van alles waarmee cultuur kon worden uitgedragen. Een prachtige tijd, maar door bezuinigingen was er geen ruimte meer voor voldoende betaald werk. Toen heb ik nagedacht over wat ik wil en kan. Zo herinnerde ik me de periode na mijn middelbare school, waarin ik als vakantiehulp” een aantal jaren heb gewerkt op een opnameafdeling van een psychiatrische instelling. En omdat ik binnen mijn familie in contact kwam met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), ging mijn aandacht uit naar werk zoeken in de zorgsector.

Lees verder

BIW viert 1-jarig bestaan

15 mei 2018 in "Algemeen nieuws" - door

Brein in Werking vierde onlangs het 1-jarig bestaan. En dat vierden we natuurlijk met cliënten, familieleden en collega’s. We begeleiden er mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) zodat ze zoveel mogelijk zelfstandig hun leven kunnen leiden. 

Ben je er na je hersenletsel nog niet helemaal klaar voor om thuis een nieuw leven op te bouwen? Of merk je eenmaal thuis dat het toch lastiger is dan je dacht? Dan is Brein In Werking misschien wat voor jou. Je kunt er zelfstandig wonen en krijgt twee jaar de tijd om te onderzoeken wat jouw mogelijkheden zijn. Je bepaalt zelf wat je wilt leren en krijgt de professionele ondersteuning die je nodig hebt. Dat kan praktisch zijn, maar we steunen je ook emotioneel. Verder trainen we samen jouw geheugen en concentratie en helpen we je bij de omgang met anderen. Na twee jaar heb je een veel beter beeld van je mogelijkheden en kun je zoveel mogelijk zelfstandig verder met je nieuwe leven.

Lees verder