Nieuws / Overzicht

Privacyverklaring

12 juni 2018 in "Algemeen nieuws" - door Octave

Wij willen je informeren over hoe Nieuw Amstelrade omgaat met persoonsgegevens.

Privacy vinden wij heel belangrijk. Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens geldt bij Nieuw Amstelrade als onderdeel van goede zorg en goed werkgeverschap. Medewerkers van Nieuw Amstelrade zijn zich bewust van de actuele wetgeving rondom privacy. Het uitgangspunt is dat medewerkers van Nieuw Amstelrade vertrouwelijk omgaan met persoonsgegevens.

Lees meer over de privacyverklaring

Lees verder

Theaterprogrammeur gaat zorg in

15 mei 2018 in "Algemeen nieuws" - door

Collega Wolter is naast zijn werk bij Nieuw Amstelrade bezig met zijn studie ‘Verzorgende IG’. Hiervoor deed Wolter heel ander werk, en dat maakt zijn verhaal zo interessant. Via een zij-instroomtraject kwam Wolter namelijk na 25 jaar weer terug bij zijn eerste werkgever, de zorg.


“Ik ben heel lang actief geweest in de culturele sector. Als theaterprogrammeur, cultureel manager, eigenlijk van alles waarmee cultuur kon worden uitgedragen. Een prachtige tijd, maar door bezuinigingen was er geen ruimte meer voor voldoende betaald werk. Toen heb ik nagedacht over wat ik wil en kan. Zo herinnerde ik me de periode na mijn middelbare school, waarin ik als vakantiehulp” een aantal jaren heb gewerkt op een opnameafdeling van een psychiatrische instelling. En omdat ik binnen mijn familie in contact kwam met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), ging mijn aandacht uit naar werk zoeken in de zorgsector.

Lees verder

BIW viert 1-jarig bestaan

15 mei 2018 in "Algemeen nieuws" - door

Brein in Werking vierde onlangs het 1-jarig bestaan. En dat vierden we natuurlijk met cliënten, familieleden en collega’s. We begeleiden er mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) zodat ze zoveel mogelijk zelfstandig hun leven kunnen leiden. 

Ben je er na je hersenletsel nog niet helemaal klaar voor om thuis een nieuw leven op te bouwen? Of merk je eenmaal thuis dat het toch lastiger is dan je dacht? Dan is Brein In Werking misschien wat voor jou. Je kunt er zelfstandig wonen en krijgt twee jaar de tijd om te onderzoeken wat jouw mogelijkheden zijn. Je bepaalt zelf wat je wilt leren en krijgt de professionele ondersteuning die je nodig hebt. Dat kan praktisch zijn, maar we steunen je ook emotioneel. Verder trainen we samen jouw geheugen en concentratie en helpen we je bij de omgang met anderen. Na twee jaar heb je een veel beter beeld van je mogelijkheden en kun je zoveel mogelijk zelfstandig verder met je nieuwe leven.

Lees verder

Uitvindingen van studenten

15 mei 2018 in "Algemeen nieuws" - door

Technologie en de zorg, gaat dat goed samen? Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) - van de minor Zorgtechnologie – bedachten twee hele mooie oplossingen voor onze cliënten. Onder begeleiding van ergotherapeuten en andere medewerkers zijn de studenten aan de slag gegaan bij locatie de Meijboom.

Zo ontwikkelden ze een pen voor een cliënt die last heeft van forse tremoren in haar hele lichaam. Tremoren zijn bevende, onwillekeurige bewegingen die ontstaan wanneer spieren zich herhaaldelijk samentrekken en weer verslappen. De pen is voorzien van een trilmotor die een tegentrilling geeft. Dit zorgt voor een lichte verbetering van de teken- en schrijfmogelijkheden van onze cliënt.

Lees verder

Communicatie Stagiair(e) gezocht

23 april 2018 in "Algemeen nieuws" - door

We zoeken een enthousiaste stagiair(e) die ons wil ondersteunen met de verdere ontwikkeling van het “merk” Nieuw Amstelrade. Als je bij ons stage loopt, kom je terecht in een vernieuwende organisatie waar van en met elkaar wordt geleerd. In de praktijk leer je het vak pas écht. Door het te doen, maar ook door te kijken hoe je collega’s het werk aanpakken. En jij hebt op jouw beurt vast vernieuwende ideeën waar wij weer wat van kunnen opsteken.

Wat ga jij doen?
• Schrijven en redigeren van teksten voor de website • Schrijven en redigeren van teksten voor social media • Informatieve, leuke en/of creatieve content voor social media bedenken • Analyseren van de uitkomsten Social media• Online bereik vergroten & SEO werkzaamheden • Analyseren van Google Analytics en verbetervoorstellen doen • Opzetten van mailings in ons e-mailingsysteem • Een plan maken om onze interne communicatie te versterken en scherper te maken • Meedenken over communicatieplannen voor verschillende media • Helpen met voorbereiden van events

Lees verder

Opleiding Verpleegkunde

06 maart 2018 in "Algemeen nieuws" - door Octave Regout

In april 2018 begint het nieuwe studiejaar van de opleiding Verpleegkunde: Revalidatie en NAH. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Heb jij interesse om je te specialiseren in revalidatie en niet-aangeboren hersenletsel? Samen met ROC TOP, OPPstap, Reade en Ons Tweede Thuis hebben we een opleiding ontwikkeld die je hierbij kan helpen. Speciaal opgeleide deskundigen, betrokken docenten, experts van de eigen organisatie en ervaringsdeskundigen bepalen mede de inhoud van de opleiding. 

Lees verder

Lid worden Cliëntenraad?

15 februari 2018 in "Algemeen nieuws" - door Octave

Wij zoeken een nieuw lid voor de cliëntenraad van Nieuw Amstelrade, ter aanvulling en versterking van de raad. De cliëntenraad bestaat uit vertegenwoordigers van de woonlocaties en de activiteitencentra. Iedere zes weken spreekt de raad met de manager van Nieuw Amstelrade. De raad geeft advies over uiteenlopende zaken en heeft inspraakrecht. 


Wij zoeken iemand die:

* Cliënt is, en/of betrokken is bij één of meer cliënten die wonen en/of dagbesteding afnemen bij onze organisatie.

* Eens in de 6 weken op woensdag van 11:00 uur tot 13:00 uur aanwezig kan zijn bij de vergaderingen in Amsterdam Noord, locatie de Albatros.

* Echt met de inhoud bezig zal zijn. Iemand die gemotiveerd is om mee te denken en te doen. Er is een ondersteuner en een notulist aanwezig, dus deze taken zijn al ingevuld. 

* Een stimulerende en motiverende rol vervult, ook richting de cliënten van de raad.

* De intentie heeft zich voor een langere periode te verbinden aan de raad. We werken met een proefperiode van 3 vergaderingen. 


Lees verder

Vrijwilligerswerk? Een echte aanrader

01 februari 2018 in "Algemeen nieuws" - door

Wat maakt het vrijwilligerswerk bij Nieuw Amstelrade nou zo leuk? Marion en Bart kunnen het als geen ander verwoorden.

Marion: “Iedere week verheug ik me er weer op om samen met de cliënt aan de slag te gaan. We hebben inmiddels een speciale band. 

Bart: “In de tijd dat ik cliënten vervoerde met een bus stond ik bekend als ‘Bart met de DiscoBus’. Ik draaide vaak muziek en na een tijdje leerde ik de smaak van cliënten kennen. Een cliënt met spasmen die niet kon praten hield erg van het nummer ‘Pizza’ van André van Duin. Als ik dat nummer draaide, gingen we allebei helemaal uit ons dak.”

Lees verder