Nieuws / Overzicht

Wat vind je ervan?

17 oktober 2017 in "Algemeen nieuws" - door Priscilla

Online communicatie zoals Facebook en LinkedIn is zo gewoon geworden, dat je bijna zou vergeten het op zijn tijd weer eens te onderzoeken. Maar wij niet. We willen graag weten hoe je tegen onze online communicatie aankijkt. Zo zijn we benieuwd wat je van onze website vindt en of je onze berichten op social media waardeert.

Je helpt ons er enorm mee als je de enquête invult. Dit kost ongeveer 6 minuten. De uitkomsten ervan geven ons een idee van wat we mogelijk anders kunnen doen. Vul hier de enquête in. Alvast bedankt voor je hulp. 

Lees verder

IJsjes-actie voor nieuwe collega's

22 september 2017 in "Algemeen nieuws" - door Octave Regout

Donderdag 21 september hebben we met veel plezier honderden ijsjes uitgedeeld bij de pont in Amsterdam Noord. Cliënten en medewerkers hebben veel mensen blij gemaakt met een heerlijk ijsje op een zonnige dag. Met deze actie willen we aandacht vragen voor het tekort aan personeel in de zorg. AT5 kwam langs en heeft er een mooie reportage van gemaakt, bekijk het hier.

De ijsjes hebben de vorm van twee handen. We willen hiermee de zoektocht naar extra handen benadrukken. Op de verpakking staat een oproep om onze vacatures te delen. De mensen die een ijsje kregen konden een foto van de verpakking delen via de bekende social media platforms, onder vermelding van onze website en #HandjesGezocht.

Binnen de zorgsector is het op het moment erg moeilijk om geschikt personeel te vinden. Daarom kiezen we er voor om onze zoektocht op deze verrassende manier aan te pakken. Wil je ons een handje helpen met het vinden van nieuwe collega’s? Deel dan onze berichten op Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube en Instagram. En wie weet verwelkomen we binnenkort nieuwe collega’s.

Lees verder

Zin in een gratis ijsje?

19 september 2017 in "Algemeen nieuws" - door Octave Regout

Eindelijk, daar is de zon weer! En dat vieren we met een gratis en erg lekker fruitijsje. Kom je donderdag (21 september) vanaf 12.00 uur langs? We staan bij de GVB-pont bij de Buiksloterweg in Amsterdam Noord. Cliënten en medewerkers kijken uit naar je komst. We delen 3D fruitijsjes uit, die hebben de vorm van twee handen. We willen hiermee de zoektocht naar extra handen benadrukken. Op de verpakking staat een oproep om onze vacatures via social media te delen. Dat kan je doen door een foto van de verpakking te delen via de bekende social media platforms, onder vermelding van onze website en #HandjesGezocht.

Binnen de zorgsector is het op het moment erg moeilijk om geschikt personeel te vinden. Daarom kiezen we er voor om onze zoektocht op deze verrassende manier aan te pakken. En daar kunnen we je hulp goed bij gebruiken. We kijken er naar uit om je een ijsje te geven (1 ijsje per persoon).

Lees verder

Landelijk cliënttevredenheidsonderzoek ADL-cluster locaties

21 augustus 2017 in "Algemeen nieuws" - door Octave

Wij vinden het belangrijk om te luisteren naar onze cliënten. Daar leren we van, waardoor we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Ons doel is optimaal aan te sluiten op de wensen van onze cliënten. Daarom hebben we ook dit jaar - in samenwerking met Stichting Fokus - mee gedaan aan een uitgebreid cliënttevredenheidsonderzoek. Het onderzoek is uitgevoerd door van Loveren & Partners’, een onafhankelijk onderzoeksbureau.

Een van de belangrijkste vragen uit het onderzoek luidt ‘Wat vindt u van de ADL-assistentie die u van Nieuw Amstelrade krijgt?’ En wat blijkt? We scoren maar liefst een 7,9! Dat is fors hoger dan het landelijke gemiddelde van 7,2.

Lees verder

Wil je lid worden van onze cliëntenraad?

11 augustus 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Hoe kan je als organisatie je cliënten mee laten beslissen? Wij doen dat via onze cliëntenraad. De raad denkt mee over de richting die de organisatie op gaat. Ben je cliënt van ons en lijkt het je leuk om lid te worden van onze cliëntenraad? Neem dan vooral contact op met Petra Reedijk, preedijk@nieuwamstelrade.nl

De cliëntenraad bestaat uit vertegenwoordigers van de woonlocaties en de activiteitencentra. Zij spreken elke 6 weken met de manager en hebben advies- en inspraakrecht.

Lees verder

In het water ben je vrij

02 augustus 2017 in "Wat ga jij doen?" - door Susan Keunen

Er zijn deelnemers bij voor wie het haast een wonder lijkt. In plaats van stil te zitten in een rolstoel, bewegen ze vrij, bijna zwevend, in het warme water. Een geluksbepalend uitje, vindt ook begeleidster Marjolein van Mourik.

Met een flinke club professionals, vrijwilligers en stagiairs reizen in totaal achttien cliënten van Nieuw Amstelrade vanuit diverse locaties naar het Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord. Hier treffen zij een andere groep volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel, bij elkaar gebracht door de Edwin van de Sar Foundation. Samenwerking met deze stichting maakt het mogelijk de zwemfaciliteit van het Friendship Sports – doelgroepenbad en sportbad – elke week af te huren.

Lees verder

Vacature: Ergotherapeut

04 juli 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Als ergotherapeut ben je verantwoordelijk voor het opstellen, invullen en uitvoeren van het ergotherapeutisch behandelplan. Je onderzoekt, behandelt en geeft advies/informatie over aanpassingen, hulpmiddelen en voorzieningen. Je werkt in nauw overleg met andere disciplines. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de visie van Nieuw Amstelrade, waarbij de cliënt meer eigen regie heeft.


Deze vacature betreft een waarneming voor de periode juni 2017 t/m februari 2018 op verschillende locaties van Nieuw Amstelrade; de uren variëren, met een minimum van 24 uur  en een maximum van 36 uur in de periode november t/m februari.

Lees verder

Nieuwe voorstelling De Theaterwerkplaats

19 juni 2017 in "Algemeen nieuws" - door

De Theaterwerkplaats heeft recent een nieuwe voorstelling gegeven voor het ROC West en Noord.

De voorstelling kwam voort uit het project Kopdrift en Hartscheur (september 2016) De voorstelling is ingekocht door het ROC Amsterdam en is gewaardeerd vanwege het inclusieve karakter!

Na de voorstelling hebben ze een nagesprek verzorgd. Voor leerlingen, docenten, spelers en medewerkers een prachtige leerzame ervaring!

Hier zijn ook foto's van gemaakt, deze zijn te downloaden via de volgende link.

'http://download.peterstigter.com/ROC_TPS.zip'

 

Lees verder