Nieuws / Overzicht

Lid worden Cliëntenraad?

15 februari 2018 in "Algemeen nieuws" - door Octave

Wij zoeken een nieuw lid voor de cliëntenraad van Nieuw Amstelrade, ter aanvulling en versterking van de raad. De cliëntenraad bestaat uit vertegenwoordigers van de woonlocaties en de activiteitencentra. Iedere zes weken spreekt de raad met de manager van Nieuw Amstelrade. De raad geeft advies over uiteenlopende zaken en heeft inspraakrecht. 


Wij zoeken iemand die:

* Cliënt is, en/of betrokken is bij één of meer cliënten die wonen en/of dagbesteding afnemen bij onze organisatie.

* Eens in de 6 weken op woensdag van 11:00 uur tot 13:00 uur aanwezig kan zijn bij de vergaderingen in Amsterdam Noord, locatie de Albatros.

* Echt met de inhoud bezig zal zijn. Iemand die gemotiveerd is om mee te denken en te doen. Er is een ondersteuner en een notulist aanwezig, dus deze taken zijn al ingevuld. 

* Een stimulerende en motiverende rol vervult, ook richting de cliënten van de raad.

* De intentie heeft zich voor een langere periode te verbinden aan de raad. We werken met een proefperiode van 3 vergaderingen. 


Lees verder

Vrijwilligerswerk? Een echte aanrader

01 februari 2018 in "Algemeen nieuws" - door

Wat maakt het vrijwilligerswerk bij Nieuw Amstelrade nou zo leuk? Marion en Bart kunnen het als geen ander verwoorden.

Marion: “Iedere week verheug ik me er weer op om samen met de cliënt aan de slag te gaan. We hebben inmiddels een speciale band. Hij staat altijd klaar met een kopje thee als hij mij binnen ziet komen. Dan smelt ik iedere keer weer opnieuw.”

Bart: “In de tijd dat ik cliënten vervoerde met een bus stond ik bekend als ‘Bart met de DiscoBus’. Ik draaide vaak muziek en na een tijdje leerde ik de smaak van cliënten kennen. Een cliënt met spasmen die niet kon praten hield erg van het nummer ‘Pizza’ van André van Duin. Als ik dat nummer draaide, gingen we allebei helemaal uit ons dak.”

Lees verder

Meld je aan voor de nieuwsbrief

08 januari 2018 in "Algemeen nieuws" - door Octave Regout

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws van Nieuw Amstelrade? Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Met elke keer uiteenlopende onderwerpen zoals het kunstproject ‘Unframed’. Waarin we de mooiste kunstwerken maken. Samen met leerlingen van het IJburg College en organisatie Makers Unite. Ook vind je er info over onze jongerengroep en de leuke activiteiten die ze ondernemen. En we besteden aandacht aan ontwikkelingen op medisch gebied, zoals nieuwe handige apps. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Lees verder

Kom je bij onze jongerengroep?

07 december 2017 in "Algemeen nieuws" - door


Ben je een gezellige, actieve jongere tussen de 18 en 29 jaar? En vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Ben je ook maatschappelijk georiënteerd en vind je het fijn om met leeftijdsgenoten op te trekken? Dan wordt het tijd dat we elkaar leren kennen! 


Wij zijn de jongerengroep verbonden aan Nieuw Amstelrade. Ieder van ons heeft een beperking, maar dat neemt niet weg dat we graag de wereld willen ontdekken. We houden er van om bijzondere ervaringen op te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. Samen met onze begeleiders maken we geregeld uitstapjes. Zoals picknicken in het park, met het openbaar vervoer reizen, een bezoek brengen aan de Tweede Kamer. En de licht-kunstwerken van het Amsterdam Light Festival bekijken, of ons geluk beproeven bij het casino. Klik hier voor meer informatie en de contactmogelijkheden. 

Lees verder

Opleiding Verpleegkunde - Revalidatie & NAH

30 november 2017 in "Algemeen nieuws" - door

In maart 2018 begint het nieuwe studiejaar van de opleiding Verpleegkunde: Revalidatie en NAH. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Heb jij interesse om je te specialiseren in revalidatie en niet-aangeboren hersenletsel? Samen met ROC TOP, OPPstap, Reade en Ons Tweede Thuis hebben we een opleiding ontwikkeld die je hierbij kan helpen. Speciaal opgeleide deskundigen, betrokken docenten, experts van de eigen organisatie en ervaringsdeskundigen bepalen mede de inhoud van de opleiding. Lees hier meer over de opleiding

Lees verder

Theatervoorstelling: Oogplooi & Mondwenk

13 november 2017 in "Algemeen nieuws" - door

In september 2016 presenteerde Bewegingstheatergroep Buiten de Perken, onder leiding van theatermaker Luc Boyer, met veel succes hun debuutvoorstelling Kopdrift & Hartscheur. Op vrijdag 8, en zaterdag 9 december is de nieuwe voorstelling, Oogplooi & Mondwenk, te zien in het Huis van de Wijk in Buitenveldert in Amsterdam.

In Oogplooi & Mondwenk stellen de spelers zich op hun kwetsbaarst op: ze delen hun gelukkigste momenten met ons, maar rekenen ook af met hun diepste geheimen.

Oogplooi & Mondwenk is het tweede theaterproject, met als doel cliënten van Amstelring en bewoners uit de Amsterdamse wijk Buitenveldert een podium te bieden. De eerste voorstelling, Kopdrift & Hartscheur werd gespeeld voor een volle zaal en de reacties van de pers, het publiek én de spelers waren unaniem lovend.

De voorstelling is te zien op vrijdag 8, en zaterdag 9 december 2017 om 20:30 uur. Theaterzaal Huis van de Wijk Buitenveldert , A.J. Ernststraat 112, Amsterdam. Kaarten €5,-. Kaartverkoop aan de deur vanaf 19:30 uur. Vooraf reserveren: fay@fayst.nl

Lees verder

Communicatie Stagiair(e) gezocht

30 oktober 2017 in "Algemeen nieuws" - door

We zoeken een enthousiaste stagiair(e) die ons wil ondersteunen met de verdere ontwikkeling van het “merk” Nieuw Amstelrade. Als je bij ons stage loopt, kom je terecht in een vernieuwende organisatie waar van en met elkaar wordt geleerd. In de praktijk leer je het vak pas écht. Door het te doen, maar ook door te kijken hoe je collega’s het werk aanpakken. En jij hebt op jouw beurt vast vernieuwende ideeën waar wij weer wat van kunnen opsteken.

Wat ga jij doen?• Schrijven en redigeren van teksten voor de website • Schrijven en redigeren van teksten voor social media• Informatieve, leuke en/of creatieve content voor social media bedenken• Analyseren van de uitkomsten Social media• Online bereik vergroten & SEO werkzaamheden• Analyseren van Google Analytics en verbetervoorstellen doen• Opzetten van mailings in ons e-mailingsysteem• Een plan maken om onze interne communicatie te versterken en scherper te maken• Meedenken over communicatieplannen voor verschillende media• Helpen met voorbereiden van events

Lees verder

Wat vind je ervan?

17 oktober 2017 in "Algemeen nieuws" - door Priscilla

Online communicatie zoals Facebook en LinkedIn is zo gewoon geworden, dat je bijna zou vergeten het op zijn tijd weer eens te onderzoeken. Maar wij niet. We willen graag weten hoe je tegen onze online communicatie aankijkt. Zo zijn we benieuwd wat je van onze website vindt en of je onze berichten op social media waardeert.

Je helpt ons er enorm mee als je de enquête invult. Dit kost ongeveer 6 minuten. De uitkomsten ervan geven ons een idee van wat we mogelijk anders kunnen doen. Vul hier de enquête in. Alvast bedankt voor je hulp. 

Lees verder