Nieuws / Overzicht

Vacature: Ergotherapeut

04 juli 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Als ergotherapeut ben je verantwoordelijk voor het opstellen, invullen en uitvoeren van het ergotherapeutisch behandelplan. Je onderzoekt, behandelt en geeft advies/informatie over aanpassingen, hulpmiddelen en voorzieningen. Je werkt in nauw overleg met andere disciplines. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de visie van Nieuw Amstelrade, waarbij de cliënt meer eigen regie heeft.


Deze vacature betreft een waarneming voor de periode juni 2017 t/m februari 2018 op verschillende locaties van Nieuw Amstelrade; de uren variëren, met een minimum van 24 uur  en een maximum van 36 uur in de periode november t/m februari.

Lees verder

Nieuwe voorstelling De Theaterwerkplaats

19 juni 2017 in "Algemeen nieuws" - door

De Theaterwerkplaats heeft recent een nieuwe voorstelling gegeven voor het ROC West en Noord.

De voorstelling kwam voort uit het project Kopdrift en Hartscheur (september 2016) De voorstelling is ingekocht door het ROC Amsterdam en is gewaardeerd vanwege het inclusieve karakter!

Na de voorstelling hebben ze een nagesprek verzorgd. Voor leerlingen, docenten, spelers en medewerkers een prachtige leerzame ervaring!

Hier zijn ook foto's van gemaakt, deze zijn te downloaden via de volgende link.

'http://download.peterstigter.com/ROC_TPS.zip'

 

Lees verder

Femke Halsema op bezoek

15 juni 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Femke Halsema heeft een bezoek gebracht aan onze locatie Albatros. Femke is de voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Dit is de brancheorganisatie voor aanbieders van zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking.

Verschillende cliënten en medewerkers hebben met haar gesproken. Over werken in de zorg, de dagbesteding, de woonlocaties, de paramedische dienstverlening en het zorgbeleid in het algemeen. We zijn er groot voorstander van om leven met niet-aangeboren hersenletsel of een andere beperking meer bekend te maken onder beleidsmakers, zorginstanties en het publiek. Daarom zijn we erg verheugd over het bezoek van Femke. Bekijk onze Twitter- en Facebookpagina voor een aantal mooie foto’s.

Lees verder

Dagbesteding op maat

15 juni 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Wat heb jij vandaag gedaan? Waar ga jij morgen naartoe? Vragen die mensen elkaar geregeld stellen. Wat mooi is het dan, dat de deelnemers aan de dagbesteding, met uiteenlopende antwoorden komen.  

Iedereen heeft immers een eigen DNA en verschillende interesses, mogelijkheden en talenten. We leren je graag kennen en staan open voor jouw wensen. We werken in en vanuit 3 activiteitencentra, met een team van 18 activiteitenbegeleiders en vele vrijwilligers.  

Je kunt kiezen uit een palet aan activiteiten gebaseerd op 4 pijlers. Dus stel jouw weekprogramma samen en we gaan aan de slag.

Lees verder

Cliënttevredenheidsonderzoek Park de Meer & Daguerre

10 april 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Nieuw Amstelrade wil de kwaliteit van de dienstverlening aan cliënten continu verbeteren. En wie kunnen we daar beter voor benaderen dan onze cliënten zelf? Daarom laten we binnenkort een cliënttevredenheidsonderzoek uitvoeren naar de dienstverlening op de ADL-clusterlocaties Park De Meer en Daguerre. Alle ADL-clusterlocaties van Nederland nemen deel aan het onderzoek.

Aan de hand van de vragenlijst stellen we aandachtspunten en verbeterpunten vast waarmee we de komende jaren aan de slag gaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Het bureau zorgt er voor dat alle gegevens anoniem en strikt vertrouwelijk worden behandeld. In de week van 17 april 2017 ontvangen onze cliënten een schriftelijke vragenlijst. We roepen al onze cliënten van locaties Park de Meer en Daguerre op om de vragenlijst in te vullen.

Lees verder

Nieuwe opleiding Verpleegkunde start 27 maart

20 maart 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Maandag 27 maart start de nieuwe opleiding Verpleegkunde: Revalidatie en NAH. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Heb jij interesse om je te specialiseren in revalidatie en niet-aangeboren hersenletsel? ROC TOP, OPPstap, Reade en Nieuw Amstelrade hebben een opleiding ontwikkelt die je hierbij kan helpen. Speciaal opgeleide deskundigen, betrokken docenten, experts van de eigen organisatie en ervaringsdeskundigen bepalen mede de inhoud van de opleiding. Lees hier meer over de opleiding

Lees verder

Kom naar de Week van Zorg en Welzijn van 13 t/m 18 maart 2017

06 maart 2017 in "Algemeen nieuws" - door Octave

 

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 13 t/m 18 maart 2017. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. En wij doen daar natuurlijk aan mee. Bezoek een van onze activiteitencentra voor bijvoorbeeld een muziekworkshop, een theatervoorstelling. Of bezoek ons creatief atelier met kunst gemaakt door cliënten. We kijken uit naar je komst! Bekijk het overzicht van al onze (gratis) activiteiten.

Lees verder

Nieuw woon-traincentrum voor mensen met hersenletsel

16 februari 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Inwoners van Amsterdam die een hersenletsel oplopen, hebben eindelijk een plek waar ze genoeg tijd krijgen om te revalideren. Op 1 maart 2017 opent Brein In Werking. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kunnen er twee jaar blijven wonen, terwijl ze hun praktische en sociale vaardigheden intensief trainen. Een dergelijke plek is nieuw in onze hoofdstad.

In andere steden, zoals Alkmaar of Doetinchem, kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel al veel langer terecht in een woon-traincentrum. In Amsterdam bestaat een dergelijk initiatief nog niet en moeten mensen die een beroerte of ongeluk gehad hebben na een kort revalidatietraject al kiezen: of naar een instelling verhuizen of terug naar huis.

De revalidatietijd is vaak veel te kort om die keuze goed te kunnen maken, zagen zorginstelling Nieuw Amstelrade en revalidatiecentrum Reade.

Lees verder