Nieuws / Overzicht

Opleiding Verpleegkunde: Revalidatie & NAH

03 februari 2017 in "Algemeen nieuws" - door

Wil jij jouw talent op gebied van NAH en revalidatie ontwikkelen? Schrijf je dan in voor de opleiding Verpleegkunde: Revalidatie & NAH.

Werken binnen organisaties die mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of een lichamelijke beperking ondersteunen is dynamisch en uitdagend. Wil je er als verpleegkundige aan de slag, dan heb je wel specifieke kennis nodig van revalidatie en zorg. Want na een traumatiserende gebeurtenis is revalidatie op lichamelijk-, sociaal- en emotioneel gebied essentieel. De cliënt moet het ‘nieuwe leven’ weer kunnen vormgeven. De opleiding is zo vormgegeven dat jij dit proces als verpleegkundige straks volledig beheerst.


De opleiding is een coproductie van ROC TOP, OPPstap, Reade en Nieuw Amstelrade. Speciaal opgeleide deskundigen, betrokken docenten, experts van de eigen organisatie en ervaringsdeskundigen bepalen mede de inhoud. Deze opleiding is niet alleen bedoeld voor werknemers bij Reade en Nieuw Amstelrade maar ook voor medewerkers die bij een andere instelling werken en een BBL opleiding met nadruk op revalidatie en niet aangeboren hersenletsel willen volgen. Hier vind je meer informatie over de opleiding

Lees verder

Zorgnetwerk Carenzorgt

22 december 2016 in "Algemeen nieuws" - door

Nieuw Amstelrade is begin dit jaar overgegaan op een Elektronisch Cliënten Dossier. Via de handige website van Carenzorgt kunnen onze cliënten zelf inzage hebben in hun zorgdossier, rapportages en afspraken. Ook kunnen cliënten er voor kiezen om anderen toegang te geven tot hun dossier. Carenzorgt.nl is een website voor mensen die zorg ontvangen of voor iemand zorgen. De website vormt een handige manier om zorg en begeleiding op de juiste manier in te vullen.
 
Op www.carenzorgt.nl maak je eenvoudig een eigen account aan. Gewoon met je eigen emailadres, een wachtwoord dat je zelf kiest en met de inlogcode die Nieuw Amstelrade verstrekt. Onze cliënten krijgen een eigen zorgpagina waarmee ze mensen kunnen uitnodigen die betrokken zijn bij hun zorg. Via deze pagina kunnen cliënten op ieder moment informatie delen, afspraken maken en berichten sturen naar alle betrokkenen. Cliënten en hun betrokkenen krijgen hiermee een extra mogelijkheid om makkelijk contact te leggen met de zorgverleners van Nieuw Amstelrade.
 
Caren is een veilig zorgnetwerk voor iedereen die zorg krijgt of zorg geeft. Naast Nieuw Amstelrade zijn er al 150 zorgorganisaties die meedoen met Caren. Meer informatie? Zie www.carenzorgt.nl

Lees verder

Congres Niet Aangeboren Hersenletsel

22 september 2016 in "Algemeen nieuws" - door

'Congressen MetZorg' organiseert een congres over Niet Aangeboren Hersenletsel op 15 december 2016 in ReeHorst, Ede. Het congres is bestemd voor verpleegkundigen, verzorgenden en overige geïnteresseerden.

Jaarlijks lopen ongeveer 130.000 mensen een vorm van hersenletsel op. De gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zijn vaak ingrijpend, zowel voor de patiënt als voor de naasten. Behalve zichtbare, lichamelijke gevolgen, zoals verlamming, afasie en problemen met het zicht, kunnen er zich ook onzichtbare gevolgen voordoen. Zo komen karakterveranderingen, vermoeidheid en concentratieproblemen veel voor. Zijn de gevolgen van een NAH te herstellen? Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Meer informatie over het congres

Lees verder

Theatervoorstelling ‘Kopdrift & Hartscheur’

02 september 2016 in "Algemeen nieuws" - door Octave Regout

In het voorjaar van 2016 sloegen theatermaker Luc Boyer en muziekagoog Hemmo Drexhage van de Theaterwerkplaats van Nieuw Amstelrade de handen ineen, en startten het project Kopdrift & Hartscheur. Het doel was om ervaren, en minder ervaren bewoners van Amstelring en bewoners uit de Amsterdamse wijk Buitenveldert een podium te bieden. Het resultaat is een bijzondere voorstelling, te zien op donderdag 22 september om 20:00 uur in het Huis van de Wijk in Buitenveldert.

Kaarten €5,-. Kaartverkoop aan de deur vanaf 19:00 uur. Kaarten bestellen kan ook via info@hvdwbuitenveldert.nl of op werkdagen tussen 09:00 uur en 16:00 uur telefonisch via 020 - 64 49 936.

Lees verder

Jubileum 50 jaar Nieuw Amstelrade

25 mei 2016 in "Algemeen nieuws" - door Susan Keunen

Op 19 mei vierden we het 50 jarig bestaan van (Nieuw) Amstelrade.
Na een heerlijke lunch werd er in groepen onder leiding van teamcaptains fanatiek deelgenomen aan 4 workshops.

Feel it Events organiseerde boogschieten, een schilder workshop, rolstoelbasketbal en de swingende samba/persussie workshop (klik door naar de filmpjes).

Met dank aan het Friendship Sports Centre voor hun fantastische rolstoegeschikte sportlocatie in Amsterdam Noord en heerlijke catering. En Dr. C. J. Vaillant fonds voor hun financiele bijdrage.

Dankzij de inzet van alle clienten en hun naasten, medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen hebben we gezamenlijk een sportieve en gezellige dag beleefd. 

Gratis ons jubileum magzine ontvangen? Klik op lees verder.

Lees verder

Nieuw Amstelrade gaat “Voor de Wind”

18 april 2016 in "Wat ga jij doen?" - door Susan Keunen

Het prachtige programma van de kunst 10-daagse is klaar. Van 12 tot 21 mei organiseert Nieuw Amstelrade het “Voor de wind” festival.

Heel IJburg staat dan in het teken van kunst, muziek, theater, tentoonstellingen en verhalen. Kom ook langs en doe mee: voor en door kunstenaars, jong en oud, met en zonder beperking. Dus voor iedereen die zijn talenten wil delen en houdt van kunst.

Klik hier voor het gehele programma. 

Twitter mee: #voordewind en volg ons via facebook.com/ijburgvoordewind

Lees verder

Nieuw Amstelrade op TV

13 maart 2016 in "Algemeen nieuws" - door Susan Keunen

Van 14 t/m 19 maart 2016 vindt de Nationale Week van Zorg & Welzijn plaats. SBS6 schenkt hier extra aandacht aan in het programma ‘Heel Holland Zorgt’.

Bekijk hier de uitzending over Nieuw Amstelrade.

Je ziet hoe de cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel en lichamelijke beperkingen zelfstandig wonen met de zorg op afroep. Wahiba (verpleegkundige) en Hemmo (muziekagoog) vertellen over hun werk. Ook laat John zien hoe hij vanuit zijn rolstoel alles in zijn woning kan bedienen met zijn omgevingsbesturing.

En Maarten zingt de sterren van de hemel in de Meijblues band: “Daarin kan ik mijn passie kwijt. Ik heb mijn levensvreugde terug gevonden”.

Lees verder

De deuren gaan voor u open

22 februari 2016 in "Algemeen nieuws" - door Susan Keunen

Van 14-19 maart 2016 staan de deuren van verschillende Nieuw Amstelrade locaties voor bezoekers open. We vieren dan met elkaar de Week van Zorg en Welzijn.

Altijd al eens willen weten hoe het is om zelfstandig te wonen in een rolstoelwoning, hoe een tillift werkt en welke activiteiten je kunt doen binnen de dagbesteding? Clienten, medewerkers en vrijwilligers staat u graag te woord en leiden u rond.

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Klik hieronder verder naar de deelnemende locaties en hun openingstijden.

Lees verder