Nieuws / Overzicht

Nu mogelijk in Amsterdam: Zwemmen voor mensen met hersenletsel!

24 juli 2015 in "Wat ga jij doen?" - door

Overal in Nederland al een succes, maar in Amsterdam was het nog niet mogelijk: zwemmen voor mensen met hersenletsel. Sporten in het algemeen en zwemmen in het bijzonder is een bewezen remedie voor herstel na hersenletsel. Gesteund door de Edwin van der Sar Foundation kan Nieuw Amstelrade Amsterdammers met hersenletsel nu een mooi zwemproject bieden. Elke maandag kunt u terecht in het aangepaste bad van het Ronald McDonald Centre in Amsterdam-Noord.

Lees verder

Publicatie Etalageproject te koop

02 april 2015 in "Algemeen nieuws" - door Fienie Gerekink

Het etalageproject is een initiatief van Nieuw Amstelrade (Theaterwerkplaats en beeldend atelier Het Gouden IJ) samen met ondernemend IJburg. 

In september 2014 hebben onze artiesten een kunst- en theaterroute gemaakt langs en in de winkels van IJburg. Een verrassende en speelse manier om ondernemend IJburg én IJburgers met een beperking  bij elkaar te laten komen en zich te presenteren aan het publiek.

De vele ontmoetingen, ervaringen en kunstproducten zijn vastgelegd in een mooi vormgegeven en geillustreerd belevingsboek door Liesbeth Kwikkel.

Dit boekje is te koop voor € 7,99 bij boekhandel Bruna op IJburg (IJburglaan 561).

Lees verder

Dagbesteding Nieuw Amstelrade ingekocht door gemeenten

25 maart 2015 in "Wat ga jij doen?" - door Thomas Rietkerk

Eigenlijk al oud nieuws, maar wel van belang om te melden: de dagbesteding van Nieuw Amstelrade is dit jaar ingekocht door zowel de gemeente Amsterdam als de gemeente Diemen. U kunt dus vanaf 2015 nog steeds bij ons terecht voor mooie projecten, zinvolle dagbesteding en om aan de slag te gaan met je eigen ideeën!

Als u vragen heeft over onze dagbesteding of u graag aan wilt melden, neem dan contact op met onze zorgbemiddelaar Thomas Rietkerk: 06 2044 05 08 of mail met zorgbemiddeling@nieuwamstelrade.nl .

Op de pagina ‘Wat ga je doen?’ vindt u meer informatie over onze dagbesteding.

Lees verder

Ergotherapie en omgevingsbesturing

20 maart 2015 in "Wat heb je nodig?" - door Kirsten Schot

Toen ergotherapeuten Ellen Bosboom en Kirsten Schot kwamen werken bij Nieuw Amstelrade waren de mogelijkheden van omgevingsbesturing hen onbekend. Het viel hen op dat er weinig onderzoek was gedaan naar de positieve effecten van deze hulpmiddelen. Kirsten: "Het vergroot de mogelijkheden om zelfstandig te functioneren in de (rolstoel)woning". Zij vonden het belangrijk om er meer bekendheid aan te geven en schreven er een artikel over.

Klik verder naar de pagina over ergotherapie van Nieuw Amstelrade en download het artikel onderaan die pagina.

Lees verder

De week van Zorg & Welzijn: Open huis bij Nieuw Amstelrade!

13 maart 2015 in "Algemeen nieuws" - door Thomas Rietkerk

Diverse locaties van Nieuw Amstelrade openen haar deuren tijdens de Week van Zorg & Welzijn van 16 t/m 21 maart. Een mooie gelegenheid voor iedereen die wil weten hoe het is om met behoud van regie en zelfstandigheid te wonen op een locatie waar zorg en ondersteuning voorhanden is. Ook twee van onze activiteitencentra hebben open huis deze week, en laten zien welke mooie projecten zij in huis hebben. Geïnteresseerd? Ga gewoon langs!

Lees verder

Fittest bij Ronald Mc Donald Centre

06 maart 2015 in "Wat ga jij doen?" - door Marjolein van Mourik

Sinds september 2014 sporten 18 cliënten van de dagbesteding Nieuw Amstelrade op maandag in het Ronald Mc Donald Centre in Amsterdam. Zwemmen,  fitness en zaalsporten worden er fanatiek beoefend onder leiding van onze fysiotherapeut en activiteiten-begeleider. Na 5 maanden gesport te hebben wilden clienten wel eens weten of ze vooruit waren gegaan. Dus tijd voor een fitheids-test!

Samen met de begeleiding en stagiares van het ROC hebben de deelnemers een intensieve maar leuke dag gehad. En het resultaat? Sporten heeft zin, er is volop progressie geboekt.

Lees verder

Actief met een Persoonlijk Toekomst Plan

11 februari 2015 in "Algemeen nieuws" - door Susan Keunen

Een Persoonlijk Toekomst Plan maken is spannend en uitdagend zeker als je een lichamelijke handicap hebt of Niet Aangeboren Hersenletsel. De cliënten laten je in deze reportage zien hoe hun "Big Plan" tot stand is gekomen en wat het inhoudt.

Nieuw Amstelrade ondersteunt haar cliënten door met familieleden, vrienden en hulpverleners  in 1 dag het plan te maken. Gericht op samenwerken, persoonlijke betrokkenheid en eigen regie.

Lees verder

Dank aan onze medewerkers en vrijwilligers

02 januari 2015 in "Algemeen nieuws" - door Susan Keunen

Omdat goede zorg niet kan zonder professionals en vrijwilligers met passie.

Omdat echte aandacht zich niet laat vangen in protocollen.

Omdat er in zorgdiscussies te weinig oog is voor de praktijk van alledag.

Omdat de veranderingen in de zorg ook veel van zorgverleners vraagt.

Omdat alles wat er goed gaat het soms verliest van 1 bericht in de krant. 

Omdat we op al onze medewerkers en vrijwilligers konden rekenen in 2014... daarom willen we jullie hartelijk danken!

Lees verder