Nieuws / Overzicht

Het gouden IJ exposeert Landschappen

26 november 2014 in "Wat ga jij doen?" - door Simone le Noble

Studenten van Kunstacademie MK24 en kunstenaars van Nieuw Amstelrade hebben samen gewerkt naar aanleiding van het thema landschappen. De verrassende resultaten van hun samenwerking kunt u bewonderen. Kom naar de opening van de kunsttentoonstelling in de Oosterkerk:

Woensdag 3 december  Oosterkerk (Kleine Wittenburgerstraat 1) van 17-19 uur. Inclusief optreden van de Meijblues. We zorgen voor een klein hapje en drankje (rolstoeltoilet aanwezig). 

Lees verder

Nieuw Amstelrade wint Gouden Oor Award

31 oktober 2014 in "Algemeen nieuws" - door Susan Keunen

Nieuw Amstelrade heeft op 30 oktober 2014 de Gouden Oor Award gewonnen. We kregen deze landelijke prijs tijdens de European Listening and Healthcare Conference.

Hij wordt jaarlijks uitgereikt aan de zorgorganisatie die goed naar haar cliënten luistert. Immers als je zorg nodig hebt, dan wil je niet dat er alleen maar voor je gezorgd wordt. Je wil gehoord en begrepen worden. 

Deze award is een erkenning voor zowel cliënten, medewerkers, vrijwilligers als de organisatie. De visie op Cliënt in Regie wordt gezamenlijk en multidisciplinair in de praktijk gebracht en ervaren in de zorg en dienstverlening.   

Lees ook het nieuwsbericht op Skipr.

De vakjury en publieksjury prees Nieuw Amstelrade om de volgende kwaliteiten:

Lees verder

Kunstwerken Het Gouden IJ in MK24

24 oktober 2014 in "Wat ga jij doen?" - door Simone Le Noble

MK24 is een begrip in Amsterdam vanwege de opleidingen en workshops in beeldende kunst, schilderen, tekenen, keramiek, textiel en multimedia.

Van 19 oktober tot 7 november geeft MK24 aan kunstenaars van Het Gouden IJ Nieuw Amstelrade, de gelegenheid te exposeren.

Het gebouw is op ma-za open van 10.00 tot 18.00 uur. Check voor de zekerheid de website van MK24, voorafgaand aan je bezoek.

Adres: Mauritskade 24 1091 GC Amsterdam

Lees verder

WERELD ERGOTHERAPIE DAG 27 OKTOBER

22 oktober 2014 in "Wat heb je nodig?" - door Kirsten Schot

Aandacht voor deze dag! Als team van ergotherapeuten van Nieuw Amstelrade vinden we het heel belangrijk dat dit jonge beroep,  met zoveel meerwaarde voor cliënten, bekendheid en waardering krijgt.

Ergotherapie richt zich op het (weer) mogelijk maken van het dagelijks handelen bij een chronische aandoening, na een ziekte of blijvend letsel na bijv. een trauma. Dit betekent dat een ergotherapeut samen met de cliënt op zoek gaat naar mogelijkheden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Dat sluit aan op de missie en visie ‘Cliënt in regie’.  Lees meer over deze landelijke dag.  

Lees verder

Ronald McDonald Sportcentre

16 oktober 2014 in "Algemeen nieuws" - door Marjolein van Mourik

Nieuw Amstelrade en het Ronald McDonald Centre zijn sinds september 2014 sportpartners. Iedere maandag sporten cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel onder begeleiding van onze activiteitenbegeleider en fysiotherapeut in dit aangepaste sportcentrum. 

Sport, spel en zwemmen zet aan tot presteren. Uitdagingen durven aangaan, dat kan ieder mens gebruiken in het dagelijks leven.

 Lees hier het hele nieuwsartikel.

Lees verder

Symposium 'Client in regie' een succes

13 oktober 2014 in "Algemeen nieuws" - door susan keunen

Op 2 oktober heeft Nieuw Amstelrade haar jaarlijkse symposium gehouden in het IJburg College. Het thema dit jaar was ‘Cliënt in regie’. Medewerkers en cliënten hielden een informatiemarkt over hoe zij werken aan dit onderwerp en welke successen reeds behaald zijn. Maar ook externe sprekers lieten hun licht schijnen op dit thema in verschillende workshoprondes.

Cliënten, medewerkers, vrijwilligers en externe genodigden hebben een informatieve middag beleefd

Na de  inleiding door Ron Alderden, manager Nieuw Amstelrade, kwamen de volgende sprekers aan het woord:

Lees verder

Etalageproject in het nieuws

29 september 2014 in "Algemeen nieuws" - door Susan Keunen

Het etalageproject zal op 3 oktober worden afgerond. De afgelopen anderhalve week hebben veel bezoekers kunnen genieten van de kunst- en theaterroute op IJburg. 
Ook het  IJburgernieuws wijdde er een nieuwsbericht aan. 

Kom naar de feestelijke afsluiting met een kunstveiling op: Vrijdagavond 3 oktober van 19.00 - 21.30 uur in The Lighthouse ( aan de haven op IJburg). Krijn Taconiskade 432.

Lees verder

Etalageproject is er klaar voor

16 september 2014 in "Algemeen nieuws" - door Nieuw Amstelrade

Vrijdag 19 september 2014 start de kunst- en theaterroute, van het Etalageproject. Deze zal te bewonderen zijn in de winkels en straten van IJburg tot 3 oktober. In november worden alle kunstwerken nogmaals tentoongesteld in de Bibliotheek IJburg (Diemerparklaan). Vindt hier de hele route, met adressen, dagen en tijden. En kom langs, vooraf aanmelden is niet nodig.

Sommige mensen passen niet in een (pas)hokje.
Sommige mensen hebben een bijzondere maat.
Maar ook zij winkelen graag.
Maak kennis met elkaar en slecht de drempels van onbekend maakt onbemind. 

Lees verder