Nieuws / Overzicht

Etalageproject in voorbereiding

07 september 2014 in "Algemeen nieuws" - door Fienie Gerekink

De kunst- en theaterroute op IJburg is in voorbereiding. De artiesten, vrijwilligers en medewerkers van de theaterwerkplaats en het beeldend atelier "Het gouden IJ" werken er met enthousiasme aan. In dit filmpje lichten Wandana en haar collega's alvast een tipje van de sluier op.

Het Gouden IJ is het kunstencentrum van Nieuw Amstelrade. In september wordt een kunst- en theaterroute langs de winkels van IJburg gemaakt, in samenwerking met de ondernemers en winkeliers. Op een verrassende en speelse manier komt het winkelend publiek in contact met IJburgers met een beperking.

Kom langs van 19 september tot 3 oktober 2014. Op de website van Het gouden IJ vind je de data, locaties en tijden. En volg de ontwikkelingen op deze website of op facebook.

Lees verder

Cliënten van Nieuw Amstelrade worden ambassadeur

02 juni 2014 in "Algemeen nieuws" - door Marvin Kolk

De cliënt voert bij Nieuw Amstelrade zo veel mogelijk zelf de regie. Zij nemen dan ook steeds vaker de rol van ambassadeur op zich. Bij gesprekken met de Gemeente en/of beleidsmakers, op informatiemarkten of voorlichtingssessies op scholen voeren zij het woord. Want wie kan beter duidelijk maken wat de belangrijkheid van bijvoorbeeld dagbesteding is, dan de doelgroep zelf.

Lees verder

De Meijboom blij met studentenproject Pascal College

24 april 2014 in "Over jouw huis" - door Marvin Kolk

Het Pascal College in Zaandam heeft een jaarlijks terugkerend initiatief genaamd ‘Pascal voor de toekomst’. Het doel van dit project is om de toekomst er wat beter uit te laten zien. Leerlingen in het 2e jaar havo/vwo bedenken iets waarmee ze het leven van iemand anders wat makkelijker kunnen maken. Ook Nieuw Amstelrade werd getrakteerd op een mooi project.

Lees verder

Inspirerende documentaire over De Meijblues

14 april 2014 in "Wat ga jij doen?" - door Marvin Kolk

De Meijblues is een muziekgroep, bestaande uit 6 volwassenen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Ze worden begeleid door muziekagoog Hemmo Drexhage van Nieuw Amstelrade en vrijwilligers. “Creativiteit, muzikaliteit en samenwerking zijn de basis. 

Documentaire

Het ontstaan van de band en het werkproces is vastgelegd in een inspirerende filmdocumentaire, waarin de cliënten en begeleiders aan het woord komen.

Lees verder

Open dag tijdens Week van zorg en welzijn

03 maart 2014 in "Wat ga jij doen?" - door Marvin Kolk

Op locatie Albatros kun je op donderdag 13 maart het wijkontmoetingscentrum bezoeken en het activiteitencentrum. Verder is er een rondleiding bij het zorgsteunpunt en de aangepaste woningen. Activiteitencentrum Vrankendijke opent op vrijdag 14 maart zijn deuren. Allicht is er alle gelegenheid om vragen te stellen en Nieuw Amstelrade beter te leren kennen.

Vrankie's tweedehandswinkel

Osdorp heeft er een nieuwe ontmoetingsplek bij: een tweedehandswinkel! Deze buurtwinkel wordt gerund door cliënten met een lichamelijke beperking.

Lees verder

Feestelijke opening tweedehandswinkel Vrankie's

07 januari 2014 in "Wat ga jij doen?" - door Susan Keunen

Cliënten en medewerkers van activiteitencentrum Vrankendijke nodigen je van harte uit voor de feestelijk opening van Vrankie’s hergebruik. Deze tweedehandswinkel in Amsterdam-Osdorp wordt gerund door cliënten met een lichamelijke  beperking.

Ontmoetingsplek

Zoek je cadeauartikelen, (kinder)kleding, speelgoed of wil je een meubelstuk laten opknappen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We nemen graag uw tweedehandskleding en spullen in om in onze winkel te verkopen.

Lees verder

Activiteitencentrum Meijboom is nu vijf dagen open

06 november 2013 in "Algemeen nieuws" - door Marvin Kolk

In activiteitencentrum Meijboom kun je terecht om je te ontwikkelen in beeldende kunst. Elke ochtend is er vrij atelier: iedereen kan aan de slag met een werkstuk naar keuze. Voor de middagen is er een scholingsprogramma samengesteld voor mensen die zich willen ontwikkelen als kunstenaar.

Lees verder

Cliëntenraad gaat op training

16 oktober 2013 in "Algemeen nieuws" - door Petra Reedijk, ondersteuner clientenraad

De leden van de cliëntenraad van Nieuw Amstelrade hebben een training gevolgd bij het Landelijk Steunpunt Cliëntenraden (LSR). De cliëntenraad wil proactiever te werk gaan. "Hiervoor gaan we de agenda van de vergadering anders inrichten en we hebben bepaald welke onderwerpen wij erg belangrijk vinden. Het was een inspirerende en leerzame dag. 
Dank aan LSR voor jullie betrokkenheid.

Lees verder