Nieuws / Wat ga jij doen?

In het water ben je vrij

02 augustus 2017 in "Wat ga jij doen?" - door Susan Keunen

Er zijn deelnemers bij voor wie het haast een wonder lijkt. In plaats van stil te zitten in een rolstoel, bewegen ze vrij, bijna zwevend, in het warme water. Een geluksbepalend uitje, vindt ook begeleidster Marjolein van Mourik.

Met een flinke club professionals, vrijwilligers en stagiairs reizen in totaal achttien cliënten van Nieuw Amstelrade vanuit diverse locaties naar het Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord. Hier treffen zij een andere groep volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel, bij elkaar gebracht door de Edwin van de Sar Foundation. Samenwerking met deze stichting maakt het mogelijk de zwemfaciliteit van het Friendship Sports – doelgroepenbad en sportbad – elke week af te huren.

Lees verder

Nieuw Amstelrade gaat “Voor de Wind”

18 april 2016 in "Wat ga jij doen?" - door Susan Keunen

Het prachtige programma van de kunst 10-daagse is klaar. Van 12 tot 21 mei organiseert Nieuw Amstelrade het “Voor de wind” festival.

Heel IJburg staat dan in het teken van kunst, muziek, theater, tentoonstellingen en verhalen. Kom ook langs en doe mee: voor en door kunstenaars, jong en oud, met en zonder beperking. Dus voor iedereen die zijn talenten wil delen en houdt van kunst.

Klik hier voor het gehele programma. 

Twitter mee: #voordewind en volg ons via facebook.com/ijburgvoordewind

Lees verder

Nieuw Amstelrade op TV

13 maart 2016 in "Algemeen nieuws" - door Susan Keunen

Van 14 t/m 19 maart 2016 vindt de Nationale Week van Zorg & Welzijn plaats. SBS6 schenkt hier extra aandacht aan in het programma ‘Heel Holland Zorgt’.

Bekijk hier de uitzending over Nieuw Amstelrade.

Je ziet hoe de cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel en lichamelijke beperkingen zelfstandig wonen met de zorg op afroep. Wahiba (verpleegkundige) en Hemmo (muziekagoog) vertellen over hun werk. Ook laat John zien hoe hij vanuit zijn rolstoel alles in zijn woning kan bedienen met zijn omgevingsbesturing.

En Maarten zingt de sterren van de hemel in de Meijblues band: “Daarin kan ik mijn passie kwijt. Ik heb mijn levensvreugde terug gevonden”.

Lees verder

De deuren gaan voor u open

22 februari 2016 in "Algemeen nieuws" - door Susan Keunen

Van 14-19 maart 2016 staan de deuren van verschillende Nieuw Amstelrade locaties voor bezoekers open. We vieren dan met elkaar de Week van Zorg en Welzijn.

Altijd al eens willen weten hoe het is om zelfstandig te wonen in een rolstoelwoning, hoe een tillift werkt en welke activiteiten je kunt doen binnen de dagbesteding? Clienten, medewerkers en vrijwilligers staat u graag te woord en leiden u rond.

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Klik hieronder verder naar de deelnemende locaties en hun openingstijden.

Lees verder

Nu mogelijk in Amsterdam: Zwemmen voor mensen met hersenletsel!

24 juli 2015 in "Wat ga jij doen?" - door

Overal in Nederland al een succes, maar in Amsterdam was het nog niet mogelijk: zwemmen voor mensen met hersenletsel. Sporten in het algemeen en zwemmen in het bijzonder is een bewezen remedie voor herstel na hersenletsel. Gesteund door de Edwin van der Sar Foundation kan Nieuw Amstelrade Amsterdammers met hersenletsel nu een mooi zwemproject bieden. Elke maandag kunt u terecht in het aangepaste bad van het Ronald McDonald Centre in Amsterdam-Noord.

Lees verder

Dagbesteding Nieuw Amstelrade ingekocht door gemeenten

25 maart 2015 in "Wat ga jij doen?" - door Thomas Rietkerk

Eigenlijk al oud nieuws, maar wel van belang om te melden: de dagbesteding van Nieuw Amstelrade is dit jaar ingekocht door zowel de gemeente Amsterdam als de gemeente Diemen. U kunt dus vanaf 2015 nog steeds bij ons terecht voor mooie projecten, zinvolle dagbesteding en om aan de slag te gaan met je eigen ideeën!

Als u vragen heeft over onze dagbesteding of u graag aan wilt melden, neem dan contact op met onze zorgbemiddelaar Thomas Rietkerk: 06 2044 05 08 of mail met zorgbemiddeling@nieuwamstelrade.nl .

Op de pagina ‘Wat ga je doen?’ vindt u meer informatie over onze dagbesteding.

Lees verder

Fittest bij Ronald Mc Donald Centre

06 maart 2015 in "Wat ga jij doen?" - door Marjolein van Mourik

Sinds september 2014 sporten 18 cliënten van de dagbesteding Nieuw Amstelrade op maandag in het Ronald Mc Donald Centre in Amsterdam. Zwemmen,  fitness en zaalsporten worden er fanatiek beoefend onder leiding van onze fysiotherapeut en activiteiten-begeleider. Na 5 maanden gesport te hebben wilden clienten wel eens weten of ze vooruit waren gegaan. Dus tijd voor een fitheids-test!

Samen met de begeleiding en stagiares van het ROC hebben de deelnemers een intensieve maar leuke dag gehad. En het resultaat? Sporten heeft zin, er is volop progressie geboekt.

Lees verder

Actief met een Persoonlijk Toekomst Plan

11 februari 2015 in "Algemeen nieuws" - door Susan Keunen

Een Persoonlijk Toekomst Plan maken is spannend en uitdagend zeker als je een lichamelijke handicap hebt of Niet Aangeboren Hersenletsel. De cliënten laten je in deze reportage zien hoe hun "Big Plan" tot stand is gekomen en wat het inhoudt.

Nieuw Amstelrade ondersteunt haar cliënten door met familieleden, vrienden en hulpverleners  in 1 dag het plan te maken. Gericht op samenwerken, persoonlijke betrokkenheid en eigen regie.

Lees verder