Nieuws / Wat heb je nodig?

Ergotherapie en omgevingsbesturing

20 maart 2015 in "Wat heb je nodig?" - door Kirsten Schot

Toen ergotherapeuten Ellen Bosboom en Kirsten Schot kwamen werken bij Nieuw Amstelrade waren de mogelijkheden van omgevingsbesturing hen onbekend. Het viel hen op dat er weinig onderzoek was gedaan naar de positieve effecten van deze hulpmiddelen. Kirsten: "Het vergroot de mogelijkheden om zelfstandig te functioneren in de (rolstoel)woning". Zij vonden het belangrijk om er meer bekendheid aan te geven en schreven er een artikel over.

Klik verder naar de pagina over ergotherapie van Nieuw Amstelrade en download het artikel onderaan die pagina.

Lees verder

WERELD ERGOTHERAPIE DAG 27 OKTOBER

22 oktober 2014 in "Wat heb je nodig?" - door Kirsten Schot

Aandacht voor deze dag! Als team van ergotherapeuten van Nieuw Amstelrade vinden we het heel belangrijk dat dit jonge beroep,  met zoveel meerwaarde voor cliënten, bekendheid en waardering krijgt.

Ergotherapie richt zich op het (weer) mogelijk maken van het dagelijks handelen bij een chronische aandoening, na een ziekte of blijvend letsel na bijv. een trauma. Dit betekent dat een ergotherapeut samen met de cliënt op zoek gaat naar mogelijkheden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Dat sluit aan op de missie en visie ‘Cliënt in regie’.  Lees meer over deze landelijke dag.  

Lees verder