Vrijwilligerswerk

Ben jij de vrijwilliger die een cliënt tot koning wil kronen?

Groepsgerichte activiteiten:

Het benutten van talenten, nieuwe uitdagingen aangaan en creatieve vaardigheden uiten, staan centraal tijdens de dagbesteding.  In en vanuit de activiteitencentra werk je op aanwijzing van een professionele en goed opgeleide activiteitenbegeleider. Je kunt onder andere terecht in een beeldend atelier, de houtgroep, bij de theaterwerkplaats of computeractiviteiten. 

Er zijn regelmatig gezamenlijke uitjes, optredens of bezoeken we symposia en beurzen. Ook daar is ondersteuning aan cliënten door vrijwilligers zeer welkom.

Individuele activiteiten:

Bent u een persoon die graag 1 op 1 met een cliënt wil omgaan? Veel cliënten hebben behoefte aan invulling van individuele wensen, zoals bezoek aan een museum, samen een hobby delen of een uitstapje maken.  Ook binnen de dagbesteding kan 1 op 1 gewerkt worden.

Wij zoeken: vrijwilligers met een warme persoonlijkheid, die geduldig, spontaan en vrolijk zijn. Die anderen vanuit hun eigen kracht en talenten kan stimuleren en motiveren om samen nieuwe ervaringen op te doen.

Het werk van de vrijwilligers sluit enerzijds aan bij de behoeften en wensen van de cliënten en anderzijds bij de kwaliteiten, mogelijkheden en interesses van de vrijwilliger. U kunt op wekelijkse basis bij ons vrijwilligerswerk verrichten of incidenteel ondersteunen bij speciale gelegenheden.

Wij bieden: een goede introductie en begeleiding door onze vrijwilligerscoördinator, reiskostenvergoeding, WA- en ongevallenverzekering, eventuele trainingen en diverse attenties waaronder jaarlijks een kerstpakket.

Kijk voor de Nieuw Amstelrade vacatures voor vrijwilligers, op de online vacaturebank van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (voer zoekterm Nieuw Amstelrade in).

Of neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator, Tugba Yapici via tyapici@nieuwamstelrade.nl of 06 – 819 369 33. We voegen u graag toe aan ons team van inmiddels ruim 70 vrijwilligers!