Muziekfabriek

De afgelopen jaren zijn er verschillende initiatieven ontstaan die we in onze Muziekfabriek hebben ondergebracht. Maak hier kennis met ze, maar kom vooral eens kijken en luisteren naar een van de repetities of optredens. Neem contact met ons op via het webformulier, als je meer wilt weten of geïnteresseerd bent in onze optredens. Of lees meer op onze website Het Gouden IJ

Meijblues – Bluesband

De Meijblues is een muziekgroep, bestaande uit 6 volwassenen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Begeleid door de muziekagoog Hemmo Drexhage van Nieuw Amstelrade en vrijwilligers. Creativiteit, muzikaliteit en samenwerking zijn de basis. Via de muziek betekenen we iets voor anderen, laten we onze talenten zien en beleven we plezier in het muziek maken. Samen met vrijwilligers worden er op aanvraag optredens verzorgt.

Het ontstaan van de band en het werkproces is vastgelegd in een inspirerende filmdocumentaire, waarin de cliënten en begeleiders aan het woord komen. Tevens verscheen in november 2013 het onderzoeksverslag, ‘Mensen maken de band’. Deze is gerealiseerd door de WMO werkplaats van kenniscentrum voor sociale vraagstukken van de Hogeschool Utrecht. 

Djembaya project – Latin percussieband (tot 2016)

Djembaya was een Latin percussieband bestaande uit vijf jonge mensen met een lichamelijke beperking en twee externe begeleiders (professioneel percussioniste Titia Bal en activiteitenbegeleidster Maita de Jongh). Het doel was de integratie tussen mensen met en zonder handicap te bevorderen. En dat is gelukt! Kijk naar film die hierover gemaakt is, ‘Van repetitie tot het Podium’

De White Cape – popband

Cliënten met een GGZ achtergrond repeteren wekelijks op locatie Sporenburg onder leiding van de muziekagoog van Nieuw Amstelrade. Het doel is hun samenwerking te verbeteren, te werken aan hun repertoire en toe te werken naar optredens. De filmdocumentaire legt hun ontwikkelproces mooi vast. De deelnemers en begeleiders aan het woord in “Het is juist de tegenwind die de vlieger doet stijgen”.

Muzikant: “Als ik op het podium sta, voel ik me een echte muzikant, dan ben ik trots!”