Diëtetiek

De diëtist is een specialist op het gebied van voeding, al dan niet in relatie tot ziekte. Samen met jou kan een diëtist bekijken of je verantwoord en voldoende eet. Een goed voedingspatroon is belangrijk voor het algehele welbevinden, een goede weerstand en voor herstel na ziekte. Bij bepaalde aandoeningen is een goed voedingspatroon belangrijk voor het verminderen of verhelpen van klachten, zoals bij diabetes, hart- en vaatziekten, longziekten, maag, -darm en leveraandoeningen. 

Wat doet de diëtist?

Samen met jou zoekt de diëtist naar oplossingen voor uw voedingsprobleem en/of klachten zoals:

  • Gewichtsverlies/ondervoeding/verminderde eetlust
  • Overgewicht/Obesitas
  • Slikproblemen       
  • Intoleranties/allergieën  (bv lactose/gluten)
  • Vegetarisch- of veganistisch voedingspatroon

Hoe gaat de diëtist te werk?

  1. Samen met de dietist bespreek je jouw hulpvraag en verwachtingen. Je situatie wordt in kaart gebracht, onder andere via een voedingsanamnese.
  2. Vervolgens wordt er, samen met jou, gekeken waar eventuele mogelijkheden tot verandering en verbetering zijn, passend bij je hulpvraag.
  3. Bij mogelijkheden tot verandering wordt er, in overleg met jou, een behandelplan opgesteld wat  onder andere bestaand uit een voedingsadvies.
  4. Het behandelplan wordt uitgevoerd.
  5. De behandeling wordt geëvalueerd. Zo nodig worden bestaande doelen bijgesteld.

Bij wie kan ik terecht voor vragen?

Neem rechtstreeks contact met ons op via behandelgroep@nieuwamstelrade.nl of met de assistent van de behandelgroep Nieuw Amstelrade 020-7567308.