Fysiotherapie

Fysiotherapie is er speciaal voor mensen met bewegingsklachten van het lichaam. Dit kan het gevolg zijn van een lichamelijke handicap, (chronische ziekte), ouderdom of overbelasting. De fysiotherapeut biedt vele behandel- en trainingsmogelijkheden in 4 rolstoelgeschikte paramedische centra of bij de cliënt thuis.

Wat doet de fysiotherapeut?

Training en behandeling

Wanneer volledig herstel niet meer mogelijk is, ondersteunt de fysiotherapeut de cliënt bij het behouden en optimaliseren van de bewegingsmogelijkheden. Dat kan door middel van behandeling en / of het inzetten van hulpmiddelen of aanpassingen.

Advisering

De fysiotherapeut denkt ook mee over oplossingen bij problemen met de uitvoering van dagelijkse handelingen, hobby’s en sporten. De ervaren fysiotherapeuten van Nieuw Amstelrade werken samen met ergotherapeuten, logopedisten en adaptatietechnici in een multidisciplinair team.

Begeleiding

Aanvragen van aanpassingen en hulpmiddelen en de begeleiding in het omgaan daarmee in het dagelijkse leven zodat iemand zo zelfstandig mogelijk kan functioneren.

Doel van fysiotherapie

Ons doel is cliënten optimaal te ondersteunen. Wij gaan daarbij niet uit van de fysieke beperkingen van de cliënt, maar juist van diens mogelijkheden en hulpvragen. De fysiotherapeut kan, indien nodig, ook bij u thuis komen of doorverwijzen naar andere disciplines. Binnen de levensfase van deze doelgroep zijn de ambities, toekomstwensen en persoonlijke ontwikkeling van de cliënt de leidraad voor de begeleiding, advisering en behandeling.

Hoe zit het met de kosten?

Voor de behandeling van de meeste chronische klachten heb je een verwijzing van een arts nodig. Heb je een chronische indicatie, dan zullen de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering komen. Je moet dus zelf nagaan of de aanvullende verzekering de eerste 20 fysiotherapeutische behandelingen vergoedt. Deze site kan je helpen met vergelijken van dekkingen van zorgverzekeringen. Zo niet, dan zijn deze kosten, geheel of gedeeltelijk, voor eigen rekening. Vanaf de 20e behandeling worden de kosten vergoed uit de basisverzekering. Dit geldt echter alleen voor een chronische indicatie. Ten aanzien van de vergoeding van de kosten, vraag ernaar bij jouw ziektekostenverzekeraar.

Bij wie kan ik terecht voor vragen?

Neem rechtstreeks contact met ons op via behandelgroep@nieuwamstelrade.nl of met de assistent van de behandelgroep Nieuw Amstelrade 020-7567308