Zorg op afroep en afspraak 

Als je geen beperking hebt is het vanzelfsprekend dat je s’morgens opstaat, gaat douchen, je broodje smeert en de dag begint. Of besluit tot laat nog een film te kijken en dan je bed inrolt op het moment dat jij dat wenst. Met een beperking ben je hierbij in meer of mindere mate afhankelijk van een hulpverlener. Vooral de niet planbare zorg, veel zorgmomenten op een dag en zorg s’nachts is vaak een reden om in een instelling te gaan wonen.

Maar er is een alternatief. Namelijk zorg op afroep vanuit de zorgsteunpunten van Nieuw Amstelrade. Deze zijn gevestigd binnen 200 meter van de rolstoelwoningen van 7 woonlocaties in Amsterdam en Diemen. 

Je kunt op elk moment van de dag een zorg oproep maken. Onze zorgverlener kan via een open spreekluisterverbinding op afstand met je praten door de intercom in uw woning. Als je aangeeft waar je hulp bij nodig hebt, komt de hulpverlener direct naar je toe (zorg op afroep) of spreekt een tijd af (zorg op afspraak). Vanuit het steunpunt bieden we begeleiding, verzorging en verpleging (ook gespecialiseerde zorg is mogelijk bij bijvoorbeeld chronisch beademing).

Ook kan er sprake zijn van een noodoproep, dan komen wij direct naar u toe. Wanneer u daar toestemming voor heeft gegeven kunnen wij, in deze noodsituatie, uw woning binnen met een speciale sleutel. 

Zo kun je individueel wonen, samen met je partner of gezin. Je bepaalt zelf de invulling van je leven en kunt de zorg inroepen wanneer je wenst. Onze zorgbemiddelaar kan met je meedenken over een geschikte indicatie en kan je meer vertellen over mogelijke wachtlijst voor de woningen.